Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
27°C

Cine este sibianul lovit de mașină pe trotuar, sâmbătă dimineața. ”Mi-au zis să nu chem Poliția”

02 Decembrie 2019 16:04

Cine este sibianul lovit de mașină pe trotuar, sâmbătă dimineața. ”Mi-au zis să nu chem Poliția”

Bărbatul care a ajuns în spital după ce o mașină i-a spulberat pe el și pe prietenul său de pe trotuar sâmbătă dimineața este un cunoscut artist sibian. Cosmin Pop este actor și animator, iar în urmă cu doi ani a deschis un studio de animație în Sibiu, Popixar.

Tânărul sibian a fost implicat într-un accident sâmbătă dimineața, în urma căruia a fost internat în spital alături de prietenul cu care se afla la momentul producerii incidentului. Amândoi au răni care ar putea să necesite intervenții chirurgicale. Totul s-a întâmplat pe 1 decembrie, dimineața pe la ora 5, își amintește Cosmin. „Eram cu vechiul și bunul meu prieten care se află în patul de alături. Mergeam liniștiți pe strada Mihai Viteazu și eram la intersecția cu Nicolae Iorga, pe partea unde a fost Ursulețul, când s-a petrecut accidentul. Eram cu spatele la sensul giratoriu când am auzit o bubuitură. Ne-am întors și am văzut că o mașină a sărit peste giratoriu, dar nu am apucat să avem nici o reacție. Ne-am simțit proiectați în aer, apoi am căzut. Eu nu mi-am pierdut cunoștința, în schimb prietenul meu da”, spune Cosmin.

Plin de sânge, s-a ridicat să se dezmeticească. A vorbit cu șoferul, care voia să facă pace. „Mă ruga să nu depun plângere. Eu urlam la el să sune la salvare, dar el în schimb a mers să-mi mute prietenul de pe carosabil. Se știe clar că nu pui mâna pe un om lovit, sub niciun fel de formă și am început să simt mai mult nervi decât durere când am văzut asta”, își amintește sibianul.

Între timp a mai apărut un băiat căruia Cosmin vrea să îi mulțumească pentru ajutor. „Are de la mine câteva berici”, spune acesta, „pentru că a chemat salvarea și l-a ținut pe șofer departe de prietenul meu. A venit și o fată să vorbească cu mine. Îmi spunea că „știi, acum îl nenorociți pe viață dacă sunați la poliție”, în timp ce noi zăceam acolo, plini de sânge”, își amintește, nervos.

Cosmin va fi operat la picior, iar la umăr încă nu se știe dacă va fi nevoie de intervenție. Prietenul său este însă într-o stare și mai rea, având ambele picioare lovite, precum și o rană pe față.

Vinovatul este cercetat în libertate

Potrivit autorităților, șoferul nu doar că i-a rănit pe cei doi bărbați, dar a mai provocat și alte pagube. Se pare că bărbatul, în vârstă de 26 de ani era băut și nu deținea nici permis de conducere.

„Nu a adaptat viteza de deplasare pe un carosabil umed, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe insula sensului giratoriu și ulterior a părăsit partea carosabilă, acroșând doi pietoni care se aflau pe trotuarul din partea dreaptă a sensului său de mers, rezultând vătămarea corporală a acestora, după care a intrat în coliziune cu un container metalic de haine și jucării pe care l-a proiectat într-un autoturism, care era parcat”, relatează Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Sibianul este acum cercetat în stare de libertate pentru comiterea a trei infracțiuni - vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*În fotografii este reprezentat prietenul lui Cosmin Pop. 

*Foto reprezentativă: 

ranit spital accident (3) ranit spital accident (2) ranit spital accident (1)

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vasile Von Vasile

Acum 8 luni

Poate că e cazul să se schimbe modul în care se deschid dosarele penale și se face cumulul de pedepse în România. În cazul ăsta ar trebui să fie puțin 4 învinuiri, nu trei, adică 2 de vătămare corporală. La asta ar trebui adăugate alte două, acelea de distrugere, pentru container și pentru mașina lovită. iar pedepsele să fie cumulate cu executare succesivă și nu ca acum, când se alege pedeapsa cea mai mare cu un spor stabilit de instanță. Desigur, și modul de executare al pedepselor ar trebui schimbat. Să fie puși la muncpă, să-și plătească cheltuielile cu traiul zilnic...
Raspunde

voma

Acum 8 luni

„știi, acum îl nenorociți pe viață dacă sunați la poliție” Pai el s~a nenorocit pe viata cand s~a urcat la volan iar tu, desteapta satului, trebuia sa~l implori atunci pe el sa nu urce, nu sa vi acum sa vorbesti cu "mortu"
Raspunde

Mircea

Acum 8 luni

Cercetat in stare de libertate????? Baaaaaa..........in ce tara de nebuni traim!? Chiar am ajuns toti in tara asta sa nu mai judecam dupa fapte si consecinte!? Cum sa lasi intr-o tara normala, pe unul sa il cercetezi in stare de libertate, dupa ce conduce fara permis, beat, loveste pe 2 persoane si produce pagube materiale?????? Si mai mult decat atat, dupa ce produce accidentul , incearca sa stearga si sa modifice probele accidentului!?? Ce oameni mai sunt si aia care vin si spun ca daca suna la politie il infunda pe infractor???? Sa le dea Dumnezeu minte la toti Romanii de buna credinta ca in al 12 ceas sa aiba taria si puterea sa emigreze din tara asta si sa ramana numai ei de ei. Sa se goleasca toata tara , aici mori cu zile si statul nu te mai apara de nimic.
Raspunde

Cris

Acum 8 luni

Permis suspendat pe viața si pușcărie ! Legile trebuie sa fie foarte aspre pentru asemenea criminali, nu trebuie tolerata prostia, înșelăciunea si nici lasitatea acestor criminali in spatele volanului. Dacă se face un sondaj pe plan mondial câte vieți sunt curmate din vina acestor nimicuri, câte animale mor din cauza nimicurilor care nu sunt in stare sa conducă răspunzător... Le doresc aceeași soarta si chiar mai rau ! Sa le aducă Crăciunul un cancer si poate o leucemie...ca sa nu se plictisească
Raspunde

Cris

Acum 8 luni

Apropo cercetat in libertate , in alte tari au aceleași reguli nu numai in România. Nu mi se pare o idee foarte strălucitoare ca toată lumea sa emigreze si sa rămână țara numai cu ei... Când ai timp , sa te informezi despre alte tari din EU si nu numai, ai sa vezi ca acealasi fel de regulament au , pentru omor si fuga de la locul cu fapta este altfel de regula dar in acest caz este cam peste tot cam așa . Sunt foarte mulți oameni buni in aceasta țara , cel puțin aceasta este părerea mea personală , fiecare țara are oameni rai si buni, prosti si deștepți, orășeni si țărani, săraci si bogați, rasiști si nebuni, oameni cu cap si la locul lor si oameni care nu merita un pahar cu apa.... Asta se numește omenirea ! cu tot ce are de oferit....bun si rau...
Raspunde

Elena

Acum 8 luni

Bagati nenorocitul la inchisoare!!! Din cauza multora ca el, mor oameni nevinovati!!!! Cum adica cercetat in libertate??? De ce lasati criminalii in livertate????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus