Sâmbătă,
11.07.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată în Parlament. ”Mintea de pe urmă a PSD nu încălzește cu nimic victimele”

04 Decembrie 2019 13:14

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată în Parlament. ”Mintea de pe urmă a PSD nu încălzește cu nimic victimele”

Recursul compensatoriu a fost abrogat în urma votului deputaților și va intra în vigoare dpă ce va fi promulgat de președinte. Propunerea legislativă de abrogare a Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, referitoare la recursul compensatoriu, a fost votată de de 272 de deputaţi. S-au înregistrat şi 5 abţineri. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz, iar legea va fi trimisă la Preşedinţie pentru promulgare.

sovaiala

Deputatul liberal Constantin Șovăială s-a declarat dezamăgit de prestația social-democrațior în această problemă. “La începutul anului a fost depusă inițiativa noastră, scopul fiind acela de a-i întoarce în pușcării pe cei pe care PSD îi eliberase și cu privire la care existau indicii destul de clare că vor recidiva, că vor fura din nou, că au să tâlhărească din nou. Este bine că social-democraților care au votat atunci pentru eliberarea pușcăriașilor le-a dat Dumnezeu minte, însă mintea de pe urmă nu încălzește cu nimic victimele, pe cei care au fost atacați în plină stradă, pe cei cărora le-au fost agresați copiii”, a declarat Constantin Șovăială. “România nu avea nevoie de Legea recursului compensatoriu, asta e limpede. PSD trebuia să găsească soluții pentru ca sistemul de detenție să respecte condițiile europene, dar eliberarea infractorilor nu trebuia luată în calcul- așa cum am spus încă de atunci”, a mai spus Șovaială.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus