Vineri,
14.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi. Iohannis: ”Știu din sursă sigură”

Asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi. Iohannis: ”Știu din sursă sigură”

Președintele Klaus Iohannis a recunoscut astăzi că liberalii pregătesc o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. „Această discuție se poartă, știu din sursă sigură, și în Guvern, și în PNL. Este decizia lor dacă vor dori să aplice o legislație schimbată, este decizia Guvernului dacă va da ordonanță sau dacă își va asuma, poate, răspunderea în fața Parlamentului (...) prin felul în care se poate legifera pe această speță, este posibilă orice variantă – lege, asumare, ordonanță de urgență”, a declarat, joi, Iohannis, citat de Hotnews.ro.

Șeful statului a precizat că opțiunea sa este ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, iar președinții de Consilii Județene din rândul consilierilor.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

2cents

Acum 1 an

iar plin de ordonante de urgenta... De ce naiba mai tinem taietorii aia de frunza la caini din Parlament?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 1 an

@2cents Pt ca se dau și foarte multe legi iar majoritatea parlamentara nu poate fi schimbata prin ordonanță. Mulțumit?
Raspunde

S

Acum 1 an

Foarte foarte bine. Dacă liberalii sau alții vor primari, sa fie aleși de peste 50% din alegători, nu pt ca au ieșit din întâmplare pe primul loc, cu 30%.
Raspunde

Vasile Gaidarji

Acum 1 an

@2cents Am fost de acord cu partea a doua a postarii tale. Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin este promisiunea PNL la preluarea puterii executive. Cred ca pentru indreptarea unor lucruri se pot lua masuri extreme atita vreme cit sint legale.
Raspunde

Pensii Speciale cu dedictie PNL

Acum 1 an

Aha... ai stiut si din sursa sigura, "boss", ca PNL-ul va taia pensiile speciale cu dedicatie ?!?!?! PNL = PSD, aceeasi mizerie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus