Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Naistul sibian Radu Nechifor concertează în Japonia în 2020

Naistul sibian Radu Nechifor concertează în Japonia în 2020

Naistul, Radu Nechifor din Sibiu, va avea un concert cu muzică tradițională la Ambasada României din Japonia în 2020. Artistul va fi acompaniat de violonistul, Csabesz Tiby și pianistul, Marius Tuță. Prețul unui bilet este de 7.000 yen, adică aproximativ 280 de lei.

“Sunt fericit să prezint un astfel de talent şi mândru că prin el, care a fost studentul meu, naiul român a căpătat un element excepțional”, spunea Gheorghe Zamfir despre Radu Nechifor în 2011.

Naistul a mai avut ocazia să cânte în Japonia în urmă cu câțiva ani, unde a avut concert tot la Ambasada României. În 2019, a susținut un concert la Ambasada Japoniei în România, iar toate acestea se datorează faptului că Radu Nechifor este președintele onorific al Asociației Naiștilor din Japonia. „O să cântăm aranjamente ale cântecelelor folclorice, aranjamente pentru nai”, spune Radu Nechifor.

Evenimentul va avea loc în 14 martie 2020.

Radu Nechifor este naist, profesor și constructor de naiuri. A început studiul muzicii la vârsta de 12 ani în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, iar în 2003 intră primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Națională de Muzică – București. Este câștigătorul a multor concursuri de specialitate, cele mai importante fiind „Strugurele de Aur" și „Creation pour la Paix", concursuri la care a câștigat marile premii. În ultimii ani a pus în scenă spectacolul „Simply the Best-Povestea Naiului" (2013, 2014 și 2015), unul dintre cele mai complexe concerte organizate în Sibiu. În prezent este profesor la Liceul de Artă din Sibiu, vice-președinte al Asociație Internaționale de Tineret Become și director al Casei de Cultură din Cisnădie.

Anul acesta Radu Nechifor poate fi văzut la Sala Thalia, sâmbătă, 14 decembrie de la ora 19:00 în cadrul galei caritabile „Credem în Tine”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus