Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

SuperLăzăriștii au reușit să strângă peste 106.000 de lei pentru Larisa Gal

SuperLăzăriștii au reușit să strângă peste 106.000 de lei pentru Larisa Gal

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au decis să își pună „mantia de supereroi” și au dedicat ziua de 6 decembrie Larisei Gal, colega lor. În vârstă de 13 ani, Larisa a suferit un accident în luna august, iar după o lovitură gravă la cap a primit un diagnostic dur - tetrapareză spastică. În urma bazarului organizat de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Asociația Sus Inima s-au strâns peste 106.000 de lei, bani care o vor ajuta pe Larisa să se întoarcă la școală.

Larisa Gal a terminat clasa a VI-a cu zece pe linie și a participat la mai multe concursuri și olimpiade, de unde s-a întors cu rezultate frumoase. Familia este alături de ea în fiecare moment, dar tratamentul ei zilnic este costisitor. În Tg. Mureș, unde a fost internată pentru recuperare și tratament, ea a făcut progrese masive și acum va fi mutată la Cluj-Napoca.

Bazarul a aut loc vineri, între orele 12 și 18, în holul principal al colegiului, la inițiativa elevilor cărora li s-au alăturat părinți, profesori și Asociația Sus Inima. „Este un copil de excepție și este un copil, până la urmă. Noi vom organiza un bazar în care vom vinde tot felul de obiecte ingenioase făcute de elevi”, spunea înainte de eveniment Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Comunitatea s-a alăturat inițiativei, astfel s-au strâns 106.070 de lei - 130 de euro plus 61.254,94 de lei, bani care au fost donați în contul Asociației deschis pentru Larisa. „Este imposibil să descriem în cuvinte atâta bucurie, recunoștință și speranță, câte au fost azi aici, în Colegiul Național «Gheorghe Lazăr» din Sibiu. Mii de oameni au pus mână de la mână pentru un omuleț. Elevii s-au întrecut în idei pentru a strânge cât mai mulți bani. Foștii elevi au vizitat liceul și au cumpărat (donat) și susținut. Au fost mulți care s-au simțit lăzăriști pentru o zi și au fost primiți cu drag. Direcțiunea s-a deschis necondiționat. Dragă Larisa, noi ne-am făcut treaba, acum este rândul tău să lupți. Te așteptăm la ore”, au transmis reprezentații Asociației Sus Inima.

Marți, 10 decembrie, de la ora 18:30 va avea loc evenimentul „Aripile Speranței”, un spectacol caritabil dedicat Larisei Gal. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar banii vor fi transferați în contul Larisei. Cei care nu au reușit să ajungă la bazar, pot să o ajute în continuare pe Larisa. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Detalii despre cazul Larisei Gal puteți găsi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Mariana

Acum 4 ani

Într-un articol anterior, publicat în acest ziar în data de 04.12.2019 și semnat Denisa Laicauf, o persoană - intitulata Paul, spunea, în comentarii că, citez: ” dacă țineți aproape de caz și aflăm câți bani se strâng vineri, pot dubla suma strânsă pentru acest caz”! Așteptăm reacția lui Paul....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus