Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Descinderi ale polițiștilor din Vâlcea pentru prinderea unei grupări sibiene specializate în furturi de animale

Descinderi ale polițiștilor din Vâlcea pentru prinderea unei grupări sibiene specializate în furturi de animale

Doi tineri din județul Sibiu au fost reținuți 24 de ore, fiind bănuiți că ar fi comis mai multe furturi de animale, pe raza unor comune din județul Vâlcea.

Polițiștii vâlceni au destructurat o grupare specializată în furturi de animale, care, în perioada 2 - 8 decembrie, ar fi sustras mai multe animale din gospodăriile oamenilor, cauzând un prejudiciu de peste 15.000 de lei.

Cercetările au condus la identificarea a doi tineri, de 21 și 24 de ani, din comunele Porumbacu și Poplaca, județul Sibiu, care ar fi acționat cu o autoutilitară, reușind să sustragă șase bovine, un cal și alte bunuri din curțile oamenilor, în scopul de a le comercializa.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 13.49.44

În urma verificărilor au fost găsite și redate proprietarilor, patru bovine sustrase, una dintre ele la domiciliul unuia dintre tineri, iar celelalte la locuințele unor persoane care le-ar fi cumpărat.

De la percheziții au fost ridicate și sumele de 12.000 de euro și 14.000 de lei și o autoutilitara folosită la comiterea furturilor de animale.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 13.53.14

Față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Vâlcea. Astăzi, ei vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în trei cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 13.49.49

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, se arată într-un comunicat al IGPR.

foto IPJ Vâlcea

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus