Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

Fost procuror, arestat după ce a plasat bani falși, inclusiv în Sibiu

Fost procuror, arestat după ce a plasat bani falși, inclusiv în Sibiu

Un fost procuror din Craiova a fost arestat vineri după ce ar fi plasat bani falși în mai multe orașe din țară, inclusiv în Sibiu.
Fostul procuror din Craiova prins într-o piață din Iași când încerca să facă cumpărături cu bani falşi a fost arestat. Poliţiştii au stabilit că bărbatul a plasat bancnote de 10 şi 50 de lei în aproape toate judeţele ţării, în zone aglomerate. El era căutat de mai multe luni după ce fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro obținuți prin fraude.
Potrivit Poliției Județene Buzău, bărbatul de 44 de ani, din Dolj, a fost prins, marţi, într-o piaţă din Iaşi, imediat după ce plasase patru bancnote de 10 lei, posibil contrafăcute. Asupra sa au mai fost găsite alte 140 de bancnote de 10 lei şi 15 bancnote de 50 lei, de asemenea false.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul obişnuia să locuiască cu chirie în diverse oraşe din ţară, precum Cluj, Braşov, Iaşi şi Sibiu. Aici, poliţiştii au făcut percheziţii, ocazie cu care au ridicat alte 1.200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 şi 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente şi alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor, scrie News.ro.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnote era păstrată în Cluj, unde bărbatul revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către el în aproape toate judeţele din ţară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenţia persoanelor care încasau banii. El a fost dus la Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune, iar instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Anchetatorii au stabilit că bărbatul este dat în urmărire naţională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru mai multe infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu important.
Bărbatul se numeşte Mihai Drăgoi, iar în trecut a fost procuror şi apoi executor judecătoresc în Craiova. Individul era căutat de mai multe luni după ce fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro, bani pe care-i luase de la mai mulţi clienţi cărora le promisese că le va achiziţiona imobile care erau în procedură de executare silită.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Vasile Fometescu

Acum 2 ani

Procuror?! Nu se poate asa ceva, noi am invatat ca sunt sfinti, ca starpesc raul din radacina, ca lupta cu ciuma rosie corupta... E fake news clar!
Raspunde

io

Acum 2 ani

Și-l vor judeca colegii lui care îl vor trage de ureche și ii vor da ceva cu suspendare. Parca e și unul din Sibiu care a condus beat sau a lovit pe cineva cu mașina și nu a pățit mare lucru, nu? Un fel de colegiul medicilor, că parcă și aia ii scăpa pe ai lor, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus