Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
9°C

VIDEO Concert extraordinar la Sibiu: Copiii iubesc muzica clasică

VIDEO Concert extraordinar la Sibiu: Copiii iubesc muzica clasică

Sute de copii, însoțiți de prieteni sau colegi, părinți și bunici, au participat la concertul-eveniment dedicat lor de către orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble. Evenimentul a fost transmis în direct și în cadrul Târgului de Crăciun din Piața Mare a Sibiului.

O atmosferă de sărbătoare i-a întâmpinat pe cei mai tineri dintre melomanii Sibiului înaintea concertului ”Copiii iubesc muzica clasică”, un proiect al orchestrei vieneze Johann Strauss Ensemble. Un concert în care atât partiturile, cât și formatul au fost astfel alese încât să se plieze peste temperamentul și preferințele copiilor. Susținut financiar de Primăria Sibiu prin intermediul Agendei culturale, ”Copiii iubesc muzica clasică” s-a desfășurat cu casa închisă, fiind în transmis în direct și în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni amplasat în zona patinoarului.

La Centrul cultural ”Ion Besoiu”, pe scena căruia s-a desfășurat concertul, copiii au fost întâmpinați de PETrică, Miticlă, Mărie Hârtie, BIOrel și Tanti Rezi – personajele campaniei ”Și în gunoi sunt Super-eroi”, campanie menită să disemineze importanța colectării selective a deșeurilor. După ce au discutat cu aceste personaje despre importanța colectării selective pentru un mediu mai sănătos, cei mici s-au bucurat de candy-barul generos pregătit de cei de la Culinarte.

Spectacolul pus în scenă, mai apoi, de instrumentiștii vienezi ai Johann Strauss Ensemble, condus de Russel McGregor, a ținut cele câteva sute de copii cu privirea țintuită la scena de pe care acordurile muzicii clasice s-au împletit cu ghicitori, cu dans, cu momente de iluzionism, cu pauze pline de haz pentru cei mici. ”A fost foarte, foarte frumos. Nu am reușit să ajung să cânt la niciun instrument, dar a fost are frumos concertul. Și mi-a mai plăcut că a fost plin de copii și că am cântat colinde”, a spus la final de seară Mihai, un băiat de șase ani, care a venit însoțit de sora sa mai mare și de bunici.

La final, copiii au plecat cu noi daruri dulci de la Culinarte. ”A fost o seară minunată, pe care sper să o putem repeta cât mai des”, au declarat, la final, părinții unora dintre tinerii melomani.

toate personajele concert copii russel concert copii persoanje scena concert copii orchestra concert copii orchestra concert copii 2 final concert copii dans conert copii copii concert sala concert copii personaje. jpg concert copii personaje 2 concert copii deschidere sala concert copii candy bar concert copii atmosfera candy bar concert copii

 

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

“Copiii iubesc muzica clasică“ este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu

Sponsori: 

logo culinarte

CULINARTE

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus