Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cea mai caldă iarnă din ultimii ani. Nici Hotelul de Gheață nu se construiește încă

Cea mai caldă iarnă din ultimii ani. Nici Hotelul de Gheață nu se construiește încă

Dacă anii trecuți aveam deja în această perioadă galerii foto cu prima zăpadă din oraș, anul acesta am simțit de-abia pentru câteva minute o burniță timidă în urmă cu vreo două săptămâni și cam atât. Meteorologii anunță vreme frumoasă în continuare, atipică acestei perioade, iar construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac este întârziată într-atât încât primele rezervări au fost anulate.

În urmă cu doi ani ninsese pentru prima dată sănătos pe la începutul lunii octombrie, iar vremea specifică iernii a ținut până aproape de Crăciun, dar cu mai puțină zăpadă decât cea care căzuse la final de toamnă. Sus la Bâlea Lac, la hotelul din gheață în 16 decembrie se lucra de zor, cu câteva întârzieri. Citește Lucrările întârzie la Hotelul de Gheață „E prea cald” 

hotelul de gheata (5)

În iarna lui 2018, în 16 decembrie am avut parte de un strat sănătos de zăpadă, astfel încât utilajele nu conteneau pe alocuri să curețe drumurile, iar meteorologii anunțau cel puțin alte trei zile consecutive de căderi de zăpadă peste județul nostru. Citește Cum se circulă în județul Sibiu | FOTO VIDEO.

sibiu iarna zapada (1)

În această dimineață, vremea a fost plăcută și ne-am permis chiar să ieșim afară fără căciuli. Un fel de toamnă târzie combinată cu primele zile de primăvară, ziua de 16 decembrie 2019 a fost opusul ultimilor doi ani – zero căderi de zăpadă (în afară de o mică burniță de câteva minute acum vreo câteva weekend-uri), prognoză care ne face să planificăm plimbări în aer liber în preajma Crăciunului, în detrimentul tradiționalului săniuș din parcul Sub Arini.

„Nu ninge deocamdată și e posibil să nu cadă zăpadă nici de Crăciun, la cum arată vremea. În următoarele zile vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Mâine la Sibiu vor fi până la 12-13 grade și va fi cald și la munte. Miercuri vor fi înregistrate între 11 și 14 grade, la fel și joi, iar vineri se vor înregistra 10-11 grade Celsius. Din 21 încolo vremea se schimbă puțin, dar deocamdată sunt preconizate ploi. Cu siguranță putem spune că este mai caldă vremea față de anii trecuți”, transmit specialiștii, pentru Turnul Sfatului.
Tot azi am aflat și că pentru prima dată în ultimii 15 ani este amânată construcția Hotelului de Gheață, din cauza căldurii. Potrivit reprezentanților hotelului, muncitorii ar putea începe să ridice construcția de-abia la începutul anului viitor.

„Având în vedere condițiile meteorologice în această perioadă trebuie să amânăm începerea lucrărilor la Hotelul de Gheață până în luna ianuarie! Rezervările făcute pentru perioada 20.12.2019 - 20.01.2020 trebuie reprogramate! Sperăm că anotimpul de iarnă se va instala în următoarele zile pentru a putea începe lucrările”, a transmis echipa Hotel of Ice Bâlea Lac, pe pagina oficială de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ade Ka

Acum 4 ani

Si nici nu se va construi prea curand ! Asteptati vara, apoi vedeti ce-ati facut... incendii, gazare planetara, practic. Si mai taiati brazi de craciun, intr-o veselie, mai produceti si consumati tot felul de mizerii de unica folosinta si tot asa. Planeta asta a devenit cos de gunoi si in curand incinerator.
Raspunde

lili

Acum 4 ani

o sa ninga la vara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus