Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Știți unde a început Revoluția din Sibiu? Mâine se va dezveli o placă

Știți unde a început Revoluția din Sibiu? Mâine se va dezveli o placă

O placă comemorativă a Revoluției din 1989 va fi dezvelită mâine în fața Muzeului Brukenthal din Sibiu. Membri mai multor asociații au pornit în marșul revoluționar din acest punct, ei și-au dorit să marcheze această zonă la împlinirea a 30 de ani de la eveniment.

Placa comemorativă nu se adresează nimănui direct, ci doar marchează locul din care mai mulți protestatari au început scandările în 21 decembrie 1989. Aceasta va fi dezvelită sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 11:00, în fața Muzeului Național Brukenthal. „Din acest punct au pornit revoluționari, iar asociațiile din Sibiu ne-au rugat să le oferim acest spațiu. Noi i-am ajutat cum am putut”, explică Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

muzeul brukenthal placa revoluționari

Placa este din bronz cu un text simplu care nu conține nici un nume sau particularizare. „În fața acestui muzeu, în 21.12.1989 s-a aprins flacăra Revoluției”, acestea sunt cuvintele care vor putea fi văzute la intrarea din Muzeul Brukenthal.

„Acolo a fost doar un punct din care s-a plecat, iar membri asociațiilor revoluționarilor și-au dorit să marcheze locația prin această placă. Chiar spuneau că unei colege care a venit cu ei i s-a făcut rău în această zonă, înainte de a începe totul. Erau vremuri grele, iar oamenilor le era frică”, detaliază Mihai Iancovescu, sculptorul care s-a ocupat de placa comemorativă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

6 comentarii

dancp2

Acum 2 ani

da acelaeste locul cind revolutionari au rasturnat dacia ilitiei printr ei un don udila sau udrial atunci inginer(subinginer)la irsa au trecut anii si ibatrini
Raspunde

Pisti

Acum 2 ani

bah, mai lasa rachiul ca to nu-l suporti
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 2 ani

Revoluția a pornit din fabricile Sibiului, nu din Piața Mare. Acolo au ajuns Revoluționarii. E o mare diferență. Până in piața atât de dragă lui Iohannis au avut de trecut pe lângă multe cordoane de milițieni. Dar unii trebuie să își facă istoria lor... Vă spun asta în calitate de revoluționar fără certificat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cracovia

Acum 2 ani

La Sibiu au fost doar leprele ieșite în stradă , doar oamenii certați cu legea nimic deosebit,dar voi cei care acum va bucurați de libertate sa va fie rușine de cele întâmplate odinioară ,sunteți vasalii Fsn-ului și totodată niste nerecunoscători.Rusine!!!!
Raspunde

motanul garfield

Acum 2 ani

Vezi ca vorbesti pe nas!
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

domnul acel udila sau udrila de o rasturnat (nu singur)masina militiei no fost nici lepra nici jigodie! nu stiu pe unde este nu stiu pe unde o fi lucrat asa ca................... da o avut singe in instalatzie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus