Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
13°C

Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns până în New York Times:  „Modern, în stil Transilvănean”

Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns până în New York Times:  „Modern, în stil Transilvănean”

Un jurnalist a publicat un articol în ziarul internațional The New York Times în care laudă dezvoltarea orașului Sibiu în contextului Târgului de Crăciun. „Un Târg de Crăciun modern, în stil Transilvănean, anunță titlul articolului. Jurnalistul a discutat și cu organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan, despre dezvoltarea turismului de iarnă.

„În timp ce Târgurile de Crăciun din Germania – și toate versiunile lui din Europa – sunt destinațiile preferate ale turiștilor, un nou, mai puțin cunoscut târg a reușit să aducă în lumină acest oraș din România, unde comunitatea vorbitorilor de limbă Germană și-au lăsat amprenta încă din Evul Mediu”, scrie Palko în articol.

Jurnalistul este impresionat de orașul vechi din „inima României”, de „micul” Târg de Crăciun în care mirosul de vin inundă nările oricărui trecător, de bradul imens și micul patinoar care atrage copii, creând atmosfera de Crăciun. „Orașul a crescut doar ca destinație de iarnă în ultimi ani. Când vremea este mai plăcută, oamenii sunt atrași de evenimentele culinare în aer liber și de explorarea zonelor frumoase din jurul Sibiului”, a declarant Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun, pentru The New York Times.

targ craciun (8)

În 2007, când Sibiul a devenit Capitală Culturală a Europei s-a investit masiv în restaurarea zonei centrale și au fost implementate programe culturale pentru a menține statutul internațional. Astfel Târgul de Crăciun a devenit parte din oferta culturală, iar de atunci a devenit din ce în ce mai interesant. „Numărul vizitatorilor din Sibiu a crescut la mai bine de 406.000 în 2018 de la 180.000 în 2007, potrivit datelor Primăriei Sibiu”, scrie Palko.

„Orașul Sibiu, cunoscut sașilor sub numele de «Hermannstadt», arată și are atmosfera unui oraș German. Vizatorii ar putea fi surprinși să întâlnească vorbitori nativi de Germană în magazine, restaurante și muzee. Sașii sunt proeminenți chiar și în conducerea orașului, incluzând unul dintre cele mai notabile exemple, Klaus Iohannis, care a fost primarul Sibiului mai bine de 14 ani, înainte de a fi ales ca Președinte al României”, notează jurnalistul.

Pe lângă Târgul de Crăciun, jurnalistul a evidențiat trecutul istoric al Sibiului, evidențiind prezența și influența sașilor asupra Sibiului.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

12 comentarii

VVDhEhE

Acum 1 an

NYC
Raspunde

Dan

Acum 1 an

https://www.nytimes.com/2019/12/21/travel/christmas-market-sibiu-transylvania-romania.html?fbclid=IwAR1vcfeRQp952iABcs0xz__Y1tB-QlmxhOjon68-wRI8GjWxXPPaMT6XbSg
Raspunde

Niculaie de la Cacova

Acum 1 an

Actually the city's name is Sibiu or Cibinium.
Raspunde

rosu

Acum 1 an

Aia dinentea ta i-or zis Nagyszeben. Da pentru sibieni tot Hermannstadt o ramas. Mereau chinderii in spiloseni la hucine, romani, sasi, nu conta. Pana intr-o zi, cand ati vent voi, de prin Cacova.
Raspunde

Andra Popescu

Acum 1 an

Bravo, mica Germanie, felicitări, ar trebui luat ca exemplu.... în toată Romania, cel mal frunos oraș din România.... Încă odată felicitări.
Raspunde

lili

Acum 1 an

Cu ce e diferit de alte targuri de craciun , in fiecare an e la fel in SB. aceleasi baraci cu produse la suprapret care nu au de a face cu targul de craciun. Anul acesta au pus doar "roata" , in rest nimic special.
Raspunde

Gabriela

Acum 1 an

Toate prietenele mêle au fost cu familia la targul de iarna din Sibiu. Li s-a parut superb si unic. Mi-au trimis poze. Cheile de ciocolata, vinul fiert, atmosfera. Daca e la supra-pret, nu cumperi, si nu regreti. Legea cerere-oferta. Zi-mi un targ de iarna pe gustul tau si zi-mi cum e.
Raspunde

cititor

Acum 1 an

Daca nu iti permiti un pahar cu vin, chiar si la "suprapret", mai bine stai acasa ...
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 1 an

Banuiesc ca nu e nimeni suficient de naiv incat sa creada ca acest gen de articole nu e platit, probabil din bani publici. Altfel, nu zice nimeni ca nu e frumos la Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Unde o fi văzut jurnalistul american brad în ,,micul" Târg de Crăciun eu nu pot să-mi dau seama.
Raspunde

cititor

Acum 1 an

Simplu, unul in Pta Mare, altul in Pta Mica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus