Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Guvernul PNL promite bani pentru reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, a Palatului Copiilor, dar și construcția subtraversei pietonale de la Tălmaciu

Guvernul PNL promite bani pentru reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, a Palatului Copiilor, dar și construcția subtraversei pietonale de la Tălmaciu

Reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, a Palatului Copiilor, finanțarea centurii Mediașului, precum și deblocarea unor investiții în mai multe localități din județ sunt finanțate în proiectul bugetului pe anul viitor, transmit reprezentanții PNL.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că investiții blocate de mai mulți ani vor fi deblocate, după ce au fost găsite soluții de finanțare atât de la bugetul de stat, cât și prin fonduri europene. “Sprijinul pentru proiectele de investiții din județul Sibiu este necesar pentru dezvoltarea comunităților locale. Toate investițiile sunt așteptate de sibieni, multe dintre ele fiind blocate de prea mult timp prin sertarele de la ministere. Astfel, am găsit soluții de finanțare atât de la bugetul de stat, cât și prin fonduri europene, tocmai pentru a debloca proiectele stringente din județ, precum Centura Mediașului, Palatul de Justiție din Sibiu sau Palatul Copiilor. Dar am venit și cu proiecte noi de investiții, precum construcția subtraversei pietonale de la Tălmaciu sau reabilitarea bazinului Olimpia”, susține Raluca Turcan.

Investiții în municipiul Sibiu

Pentru Municipiul Sibiu au fost alocate sume importante pentru derularea proiectelor de investiții, precum: reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, Palatului Copiilor și Clubului Sportiv Șoimii.

Proiectul cu cele mai multe fonduri alocate de la bugetul de stat pentru municipiul Sibiu este reabilitarea Palatului de Justiție. Guvernul PNL susține acest proiect cu suma de 27 mil lei, se arată într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Următorul proiect aflat este reabilitarea bazinului Olimpia pentru care sunt alocate 500.000 lei de la bugetul de stat pentru anul 2020.

De asemenea, pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din municipiul Sibiu, executivul PNL susține de la bugetul de stat proiecte precum: reabilitarea Palatului Copiilor și reabilitarea Clubului Sportiv Șoimii Sibiu, ambele proiecte însumând 1,2 mil. lei.

Bani pentru varianta ocolitoare a Mediașului

Construcția subtraversei pietonale pe DN 7 Tălmaciu, necesară pentru a fluidiza traficul din zonă, este proiectul inițiat de PNL pentru care s-au alocat 600.000 lei de la bugetul de stat.

Un alt proiect susținut de PNL pentru dezvoltarea infrastructurii județului Sibiu este finanțarea construirii variantei de ocolire a municipiului Mediaș. De asemenea, pe axa de proiecte europene destinate dezvoltării urbane, în municipiul Sibiu este susținut proiectul de traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin.

Un beneficiar al proiectelor este Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Astfel, la ferma didactică din localitatea Rusciori a Facultății de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului se vor face, din fonduri europene, lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și echipare a infrastructurii educaționale. Este deblocat, de asemenea, proiectul de reabilitare, consolidare, extindere și dotare a infrastructurii educaționale destinate Facultății de Litere și Arte.

Guvernul Orban susține și demersurile de regenerare urbană în orașele mici și mijlocii, pe această axă fiind deblocate proiecte din localitățile Mediaș, Copșa Mică, Avrig, Săliște. Tot la Săliște este deblocat proiectul de creare a infrastructurii recreative și edilitare, iar la Dumbrăveni vor fi finanțate, din fonduri europene, lucrările de reabilitare și modernizare a centrului orașului, înființarea unui centru de zi, precum și reabilitarea și modernizarea clădirii existente, transmit reprezentanții PNL.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Bulă Reloaded

Acum 2 ani

Premier este Petre Ispirescu ? Sau un vrednic urmaș al Baronului von Munchhausen ? Parcă m-am săturat de aceeași gargară electorală...
Raspunde

GICA IOAN ADRIAN

Acum 2 ani

Eu am cerut acesta subtravetsare pietonala de acum 3 ani in sedinta de consiliu a primăriei Talmaciu,si stiti ce mi au răspuns consilierii locali, ca nu se poate ,nu e spatiu nu și nu .Acum vad ca e buna ideea mea.Felicitari sa o vad pusă în practică cat mai repede.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

...in afara de bla,bla,bla altceva nu am vazut.Pe rand va scadea bugetele la fiecare proiect,pana nu vor avea avea bani nici pt pixuri.
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

palatul de justitie e o rusine a tuturor guvernelor din 2008 incoace(cred) da un monument de asta sa-l lasi de cacao inseamna ca esti inconstient
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus