Duminică,
20.06.2021
Innorat
Acum
17°C

VIDEO. Risc mare de avalanșă în munții Făgărașului

VIDEO. Risc mare de avalanșă în munții Făgărașului

Salvamontiștii sibieni avertizează asupra riscului mare de avalanșa în munții Făgărașului, de gradul 4, la alitudini mai mari de 1800 m.  "Recomandăm evitarea deplasărilor mai sus de limita cabanelor de pe versantul nordic", transmite Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri o informare de ninsori şi viscol, valabilă la nivelul întregii ţări de vineri până duminică. 17 judeţe ale ţării, printre care și Sibiul, au intrat sub avertizare cod galben de ninsori puternice şi viscol.

PWYzYzgyNWNjMDA0NjU3YTllMzZkYzlmNmU0ODViODFj.thumb

Potrivit informării valabile de vineri de la ora 22.00 până duminică la ora 22.00, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 45-50 km/h şi de peste 60-70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est. Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, în intervalul vineri ora 22.00 – duminică ora 20.00, judeţele Suceava, Neamţ, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara , Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Buzău se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50-55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus