Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

2020. Anul Sibiului

Primarului care va fi ales în acest an în fruntea Sibiului i se va putea construi statuie. Oricine va fi el. Cred că este cel mai bun mandat de primar pe care îl va primi un sibian în întreaga istorie a orașului. Marile planuri de care se tot vorbește de vreo 20 de ani se pot pune în sfârșit în aplicare, indiferent că vorbim de sală de conferințe, teatru, spital, stadion, zonă metropolitană, parcări supraterane sau orice alt proiect ce poate părea minor în comparație cu cele enumerate. Proiectele au trecut de faza de dospit, sunt coapte. În plus, în marea lor majoritate chiar pot fi realizate într-un mandat.

Nu mai trăim vremurile din 2000, când primarul trebuia să tragă la sorți ce străzi se plombează, că de asfaltat nici nu era vorba. Acum există bani strânși, bugetul este bine consolidat, sunt disponibile fonduri europene, există un sistem creat pe care se poate construi, iar dacă firmele de construcții își rezolvă problema lipsei forței de muncă, fie că se întorc românii, fie că se importă din Asia, atunci chiar nu mai există niciun impediment.

Chiar un primar cu teamă cronică de semnătură se va putea convinge singur că acum e momentul. Sibiul a pierdut patru ani, e imposibil să se ajungă la opt.

Mai mult decât atât, președintele țării știe exact ce se întâmplă aici, a gospodărit orașul timp de mai multe mandate, și nu-i va fi indiferent dacă executivul local se va împiedica în ceva ce poate fi dezlegat din vârful țării. Vicepremierul este și el atent la ce se întâmplă în oraș și orice demers ce ajunge aici va fi cu siguranță apreciat de localnici. Multe din structurile centrale ale țării sunt conduse de oameni care au plecat de aici, iar un ochi le va fi îndreptat mereu spre cetate.

După alegerile locale, vor urma cele generale, dacă mersul nu va fi schimbat de niște anticipate. Destul de greu de crezut, totuși. Este de așteptat însă ca trendul de la europarlamentare și prezidențiale să continue, și o coaliție Iohannis-PNL-USR să conducă România în viitor. Acest trio, din nou, este extrem de favorabil Sibiului.

Din aceste motive înclin să cred: dacă nici acum, atunci niciodată!

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

shade

Acum 1 an

"o coaliție Iohannis-PNL-USR"!!? Alooo! Dl Bratu! Mai citim si noi o Constitutie, ne mai interesam cum e cu administratia locala, presedinte si/sau partide politice? Ne mai documentam cum e cu separatia puterilor in stat? Sau facem o ciorba in care le bagam pe toate? Nu ca nu ti s-ar cunoaste preferintele politice (deh, "jurnalist impartial"...), dar astfel de coalitii aduc mai degraba a dictatura decat a democratie... Parerea mea!
Raspunde

yyy

Acum 1 an

parerea ta e putin din carti. autorul vorbeste de pe teren...
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

tu mirosi de la o posta a PSD-ist. A visa la primaria Sibiului pentru voi, pesedeii, e ca si cum ai spera ca in Dumbrava ii vei intalni pe Lup si Scufita Rosie. Trezirea, baiete!
Raspunde

v

Acum 1 an

Ciorba e cam ce ați enumerat.
Raspunde

Tudor

Acum 1 an

Mai trebuie sa dispara coruptia care colcaie peste tot in acest oras.
Raspunde

Zaraza

Acum 1 an

Ceva candidați noi avem?
Raspunde

Asaniciodata

Acum 1 an

No, bun inteles toate proiectele or fi gata la 1 aprilie...
Raspunde

Ana

Acum 1 an

doar promisiuni.sa vedem si rezultate ! coruptia e peste tot ...mai ales in primarie..ne am saturat de promisiuni. .ne este sila pur si simplu
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 1 an

Stafion ca vai de el, peticit de o firma locala va cai de ea, Constructii SA. De construit spitalul se vorbește de peste un deceniu, imposibil de realizat in 4 ani de zile, sa fim seriosi. Parcări, zona metropolitana( au deja altii de peste 20 ani, vezi Bv, spre exemplu) ,teatru, sali de conferinta, astea sunt glume, cum sa crezi asa ceva. Ele.pot fi realizate, de acord, dar nu in patru ani de zile. Iohannis isi va vedea de treaba lui mai departe, nu il mai.preocupa Sibiul de lrin 2009, iar Turcanei chiar nu ii pasa de Sibiu, ea e moldoveancă. Cat despre cei plecati la București eu nu zic ca nu se uita, dar ce pot face si ei, sa faca licitații sau sa ii zica lui Huja si primarului din Selimbar sa faca zona metropolitana? Nu vor face astia asta niciodată, pentru ca vorbim de niste inși ingusti la minte, asta se putea face demult. Asa ca următorul primar al Sibiului, cel mai probabil asta de acum, va fi la fel de degeaba, iar avansul pierdut de Sibiu fata de alta orase din Ardeal si chiar de prin țară va fi imposibil de recuperat. Dar ne vo consola ca suntem peste Valcea sau Slobozia iar mandria locală va fi sporită de târgul de crăciun sau de imaginile jalnice ale capitalei gastronomice sau ca sibienii Barna si Iohannis se vor bate la alegeri. Cam asta e nivelul, din nefericire pentru sibieni.
Raspunde

Un PSDist mandru

Acum 1 an

Ce cretin esti, numai pt ca sustii ca un politician daca este din alta zona a a tarii ar dorii raul unui oras. Sibian mai prost ca tine se mai gaseste din pacate. Asta va strica in plus pe voi sibienii, aroganta si aerele de superioritate absolut gratuite si fara acoperire. Dar na, prostul nu e prost destul pana nu i si fudul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus