Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

A fost aprobat un nou centru comercial pe malul Cibinului

A fost aprobat un nou centru comercial pe malul Cibinului

Consilierii locali ai Sibiului au aprobat, în ultima ședință din 2019, documentația urbanistică necesară construirii unui nou centru comercial, unul care va prelungi strada Râului de-a lungul Cibinului.

Supus consultării publice în toamna lui 2019, noul centru comercial propus de Lidl România în Sibiu a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali ai municipiului Sibiu. Viitorul magazin urmează a fi ridicat pe o suprafață de aproximativ 8.800 de mp din cei peste 20.000 de mp ai terenului fostei Cazangerii a fostei fabrici Independența (vezi foto principală, sursa Google Earth).

Potrivit proiectului adoptat de consilierii locali, înainte ca cei de la Lidl România să se apuce de ridicarea noului lor magazin vor trebui să obțină autorizația de construire pentru prelungirea străzii Râului și dincolo de strada Rusciorului. Amenajarea tuturor acceselor carosabile în viitoarea incintă tot în sarcina investitorilor intră.

Accesul în viitorul magazin se va face din prelungirea străzii Râului Cei de la Lidl vor ridica un al treilea magazin în municipiul Sibiu

De altfel, accesul în viitorul centru (atât pietonal, cât și auto) se va face din viitoarea prelungire a străzii Râului (paralelă cu str. Viitorului). Această prelungire a străzii este prevăzută în Planul urbanistic general al Sibiului, motiv pentru care – din faza de elaborare a planului urbanistic zonal necesar viitorului magazin – cei de la Lidl România se angajează că vor ceda orașului aproximativ 1.800 de mp pentru completarea terenului necesar amenajării viitoarei artere.

Potrivit PUZ-ului aprobat, viitoarea prelungire a străzii Râului va avea o lățime de 18,5 metri, dintre care un trotuar de 1,5 metri înspre terenul pe care va fi ridicat magazinul. Un alt trotuar, de trei metri lățime, este prevăzut pe partea înspre râul Cibin. Lângă fiecare trotuar urmează a fi amenajate piste de biciclete cu o lățime de 1,5 metri, piste care urmează a fi delimitate de partea carosabilă prin spații verzi cu o lățime de câte doi metri. Viitoarea prelungire a străzii Râului va avea două benzi de circulație, cu o lățime cumulată de șapte metri. ”Suprafețele exacte ce necesită a fi supuse schimbului între domeniul public și privat vor fi estimate odată cu sistematizarea străzii Râului de către o persoană atestată de specialitate, ulterior elaborării și aprobării PUZ”, se arată în documentația urbanistică aprobată.

Accesul în viitorul centru comercial se va realiza din viitoarea prelungire a străzii Râului. Foto: planșa PUZCP Accesul în viitorul centru comercial se va realiza din viitoarea prelungire a străzii Râului. Foto: planșa PUZCP

Potrivit documentației, pentru restul terenului regimul maxim de înălțime va fi cel ”clasic”, adică subsol, parter și trei etaje pentru zona în care acum nu există construcții, respectiv de subsol și maxim două niveluri supraterane pentru zona rezidențială omogenă existentă.

În prezent, cei de la Lidl au două magazine deschise în municipiul Sibiu și alte două pe teritoriul Șelimbărului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Eu

Acum 4 ani

Lidl nou la o distanta de 1 km fata de cel vechi! Buna treaba. La o parcare supraetajata cand va ganditi? Era un loc f bun ptr asa ceva. Teren cumparat de primarie si amenajat!
Raspunde

VVDhEhE

Acum 4 ani

Celalalt se inchide.
Raspunde

eugen

Acum 4 ani

E bine ca in sfarsit se construieste ceva in acea zona parasita. Dar 2 magazine Lidl la 700 m distanta? Abia astept sa vad ce se va intampla cand vor ajunge cu noua strada la calea ferata....
Raspunde

McD

Acum 4 ani

In acea zona era pretabila o constructie care sa cuprinda la parter o autogara pentru transport intern si international ( fiind relativ aproape de iesirea din Terezian spre Medias si autostrada A1, scapam de traficul ingreunat de autocarele si microbuzele care tranziteaza orasul si ajung la improvizata autogara Q7 de pe str. Scoala de Inot care este de fapt doar o parcare) si apoi la etajele superioare parcare pentru autoturisme...ne-am cam sufocat cu spatiile comerciale in ultimul timp in Sibiu
Raspunde

Primarie de 2 lei

Acum 4 ani

Primaria putea sa cumpere acest teren si sa construiasca mult trambitatul spital..."dar cu cine?"... Astrid Fodor nu are capacitatea necesara dezvoltarii urbei...
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Nu e posibil , terenul e mult prea mic.Cel de pe Calea Surii Mici e de 10 ori mai mare.
Raspunde

Horbotă salbatica

Acum 4 ani

Malul Cibinului devine MALL-ul Cibinului. ..
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Mall-uri langa mall-uri dar ceva benefic pt. sibieni pe cand?...o autogara moderna,un dispensar,o parcare pentru cei din zona,o baza sportiva,etc.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Ruine mai sunt destule pe lângă cibin
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

Eu zic ca si daca faci 3 lidluri unu langa altul, la toate ar fi plin...
Raspunde

Da' cu cine?...

Acum 4 ani

Pentru un spital nu e nevoie de multe hectare de teren, te duci cu parcari la subsol si 5-6 etaje supraterane.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Corect cam tot ce s-a scris aici, e nevoie de mult mai multe investiții ale primariei in tot ceea ce inseamna aerisirea orașului, ca altfel va fi mult mai nasol decât acum in câțiva ani. Legat de Lidl, un lidl in aceasta parte a orașului e importanta, sunt destule persoane vârstnice sau cu posibilitati materiale f reduse care se folosesc de lidl si au acces mai greu la un kaufland sau altele. Eu decât un profi vai mama lui, prefer un lidl care are produse ok si parcare. Dar sa fie 2 in zona, nu. In acest moment lidl-u existent gatuie circulația, avem lipit de el si un pod si un giratoriu mic. Plus o zona aflata in extindere (atat industriala cat si rezidențiala, care ar gatuii si mai mult circulatia si accesul la Rusciorului si la Lunga. Eu sper ca acela sa fie desfiintat si mutat aici langa cibin,acolo pozitia e cat de cat mai ok, nu sunt nici atatea blocuri lipite de parcare (gaze). Dacă raman amândouă, e o tâmpenie.
Raspunde

a.c.

Acum 4 ani

Lidl curent nu gatuie circulatia, singurul blocaj real apare dimineata la accesul catre Scoala 18, si coborarea de pe pod inspre oras, astea nu au nici o legatura cu acel magazin, de care se bucura f multi oameni din zona. Cat timp nu e autobuz direct spre Shopping-City-Selimbar (fara sa schimbi), multi cumpara din Lidl de aici.
Raspunde

hop

Acum 4 ani

ce va agitati atit ,ca-i aproape ,departe ....bucurati-va ca se face ceva in zona aia trista ,la o adic nu-s banii vostri ,Lidl,este cel mai mare lant din Eu.,era mai bine la mag. de la subsol-ul blocului ,comentarii idioate
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

da o scoala gradinita cresa nu se putea face?ca sibiul nu mai are 150 mii de locuitori conf recensamintului de acum 7-8ani,sibiul are cel putin 200 mii plus cei din selimbar si cisnadie autogara..idee buna,parcare supraetajata idee buna deci sint si alte soluytii da cosilierii paote au abonament cu discount de la lidl
Raspunde

Costica i.t.

Acum 4 ani

Toate la rândul lor.Nici noi acasă nu le facem toate odată.Păreri și idei sunt dar nimeni nu deține toate datele fiecărei idei în parte.Sa fim optimiști și sănătoși și le vom face pe toate. Dacă am face un sondaj pe locul respectiv s-ar putea face atâtea obiective câte întrebări am pune. Despre ce vorbim.....costica
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Sala polivavalenta exclusiv pt sport?!... nu balci cum o ajuns batrana si invechita sala Transilvania...
Raspunde

jonyjon

Acum 4 ani

Pai fie e polivalenta, fie e numai pentru sport. Ambele chestii nu pot fi valabile simultan. Referitor la 2 Lidl-uri atat de apropiate, si cele 2 din Selimbar sunt apropiate si sunt pline.
Raspunde

Sibiu M

Acum 4 ani

Sa ieșiți la vot,votați unul tânăr nu baba asta cu 10 consilieri și tot degeaba ,se tot perinda ea prin cartiere,cu lăudata “porceala” zilele fiecărui cartier cu investiții de la străzi de pământ la minunatul bitum negru care o sa țină o vara-și-o iarna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus