Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Ţara care ar putea introduce ziua de lucru de 6 ore şi săptămâna de lucru de 4 zile

Ţara care ar putea introduce ziua de lucru de 6 ore şi săptămâna de lucru de 4 zile

Noul prim-ministru al Finlandei, Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, a solicitat introducerea unui program de lucru flexibil în ţară, cu patru zile lucrătoare pe săptămână, în care angajaţii vor petrece 6 ore la locul de muncă, potrivit Daily Mail, citat de MEDIAFAX.

Sanna Marin este, la 34 de ani, al doilea cel mai tânăr şef de guvern din lume. Aceasta, la rândul ei părinte, a declarat că scopul modificărilor este de a permite angajaţilor să petreacă mai mult timp cu familia.

„Consider că oamenii merită să stea mai mult timp cu familiile lor, cu cei dragi, ocupându-se de hobby-uri şi de alte aspecte ale vieţii, cum ar fi cultura.”

Înainte ca Marin să devină prim-ministru, a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în Finlanda, perioadă în care a susţinut în repetate rânduri că micşorarea orelor petrecute la muncă ar îmbunătăţi raportul şi productivitatea angajaţilor. În prezent, norma de lucru obişnuită a finlandezilor este de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Propunerea a fost primită cu entuziasm de ministrul educaţiei Li Andersson, liderul Alianţei de Stânga. „Este important să le permiteţi cetăţenilor finlandezi să lucreze mai puţin. Nu este vorba de a guverna într-un stil feminin, ci de a oferi ajutor şi de a ţine promisiunile făcute alegătorilor.” În Suedia, ţara vecină, în care a fost introdusă în 2015 ziua de lucru de şase ore, rezultatele au arătat că angajaţii erau mai fericiţi şi mai productivi. Sanna Marin a fost aleasă în funcţia de conducere a guvernului finlandez la începutul lunii decembrie.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Dabija

Acum 4 ani

Ne mutam!
Raspunde

Rembrand

Acum 4 ani

S-ar pute aintroduce ziua de 4 ore, sau chiar de 2 si in Romania.... sunt atat de multi indivizi care stau degeaba 8 ore la un birou si efectiv nu fac nimic, sunt doar prizonieri acolo. Si sunt altii, aproximativ 5%, care muncesc cat pentru 100 de asemenea putori. Cam asa sta treaba, in firme si peste tot, ca si la stat. Daca ar fi pe bune echitate, ar fi grav, pentru populatia de putori care se plimba de-acasa la birou, in fiecare zi umpland drumurile si poluand degeaba. Finlandezii sunt doar putin mai sinceri, atata tot.
Raspunde

Paul

Acum 4 ani

Fake news! https://newsnowfinland.fi/politics/how-finlands-fake-four-day-week-became-a-fact-in-europes-media
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus