Marţi,
11.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Atelier de tâmplărie și fermă de animale, două proiecte pentru integrarea tinerilor defavorizați&;

Atelier de tâmplărie și fermă de animale, două proiecte pentru integrarea tinerilor defavorizați&;

Un atelier de tâmplărie și o fermă de animale se ridică pe un teren de peste 5.000 de metri pătrați în Marpod. Cele două construcții sunt parte dintr-un proiect al asociației umanitare Elijah inițiativa socială Ruth Zenkert dedicat tinerilor din familii defavorizate de pe Valea Hârtibaciului. Se lucrează deja la construcția clădirilor, iar acestea urmează să fie finalizate până cel târziu în vară. Asociația Elijah inițiativa socială Ruth Zenkert va construi în Marpod un atelier de tâmplărie, o fermă și o locuință de serviciu destinate copiilor din familii defavorizate de pe Valea Hârtibaciului. Aceste costrucții fac parte dintr-un proiect social gândit pentru tinerii care provin din familii sărace și foarte sărace de pe Valea Hârtibaciului. Prin activitățile care se vor desfășura în aceste locații se urmărește integrarea acestora în societate. „Atunci când am gândit aceste proiecte i-am avut în minte pe tinerii din satele de pe Valea Hârtibaciului care nu mai pot fi școlarizați din cauza vârstei depășite. Mulți dintre ei au ajuns la vârsta de 18 ani și nu au terminat nici două clase. În aceeași situație se află și părinții lor. Singura lor opțiune este programul școlar A doua șansă, dar de multe ori nu reușesc să-l urmeze nici pe acela. Așa ne-a venit ideea atelierului de tâmplărie și a fermei unde acești tineri și părinții lor pot fi inițiați într-o meserie”, spune Antoaneta Ghișoiu, vicepreședintele asociației. Terenul pe care urmează să se construiască atelierul și ferma are o suprafață totală de 5.479 mp și pe el există deja două clădiri. Acestea vor fi menținute. Atelierul va avea 271 mp, iar construcția se estimează că va fi finalizată în vară. Aici tinerii de la sat vor avea un maistru specializat care îi va învăța tehnici de bază pentru realizarea unor piese de mobilier simple cum sunt de scaunele, mesele, ramele de pat sau umerașele. Ferma va avea 220 mp și va găzdui 10 animale. Doi cai care vor avea boxele lor, patru vaci și patru capre sau oi. Construcția acesteia va fi gata mai devreme, cel mai probabil în primăvara acestui an, spun reprezentanții asociației. De fermă și de animale se vor îngriji, de asemenea, beneficiarii proiectelor.

„Pentru început ne-am gândit să lucrăm cu zece persoane în atelier și 10 la fermă, dar în timp, sperăm că vor fi cât mai mulți tineri care să facă parte din proiect. Produsele vor merge în centrele pe care asociația noastră le patronează”, mai spune Antoaneta Ghișoiu. Asociația ELIJAH inițiativa socială Ruth Zenkert reprezintă o organizație non-guvernamentală finanțată exclusiv prin donații. Și-a început activitatea în Transilvania în anul 2012, cu scopul de a sprijini, din punct de vedere al educației, al integrării sociale și al calificării în muncă, copiii și tinerii defavorizați. Au început în Hosman, iar în decursul anilor și-au extins activitatea în alte cinci sate: Cașolț, Nou, Ţichindeal, Nocrich și Marpod.

Foto: Facebook Asociația Elijah

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Astrida Fodora

Acum 1 an

Da, fain numai sa si vrea sa lucreze. Am mai vazut proiecte din astea sociale unde s-a dat cu tunul sa adune 7-8 tineri sa invete o meserie iar dupa 3-4 saptamani nu a mai venit nimeni. De ce? Pentru ca trebuiau sa ... ghici... sa faca ceva :))
Raspunde

Cris

Acum 1 an

Nu Mai fi așa de pesimista ca faci riduri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus