Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Consiliul Județean are lansate două licitații în vederea modernizării a două drumuri județene

Consiliul Județean are lansate două licitații în vederea modernizării a două drumuri județene

  1. Lucrări de execuție -modernizare DJ 106 A1 -Ocna Sibiului – Loamneș -Șoroștin – Țapu
  2. Modernizarea DJ 106C, Sibiu - Cisnădie, tronson cuprins între km 1+176 - km 4+350.

 Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația privind lucrările de modernizare a drumului județean DJ 106B – Ocna Sibiului – Țapu, în lungime de 35 de km.

Aceste lucrări se vor desfășura de la intrarea în orașul Ocna Sibiului, localitățile Loamneș și Șoroștin și se vor finaliza în localitatea Țapu. Lucrări nu se vor realiza și în intravilanul orașului Ocna Sibiului.

Execuţia lucrărilor va începe după emiterea ordinului dat de Beneficiar, iar perioadă de realizarea a acestor este de 36 de luni.

Finanțarea privind modernizarea acestui drum  este asigurată  din fonduri europene accesate de Consiliul Județean prin Programul Operațional Regional -POR și co- finanțat din bugetul local, valoarea acestuia fiind de 98,3 milioane de lei fără TVA.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zona cartierului Arhitecților, Consiliul Județean a lansat licitația privind Servicii de proiectare în faza de proiect tehnic (PT), asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului și execuția lucrărilor la obiectivul de investiţii: ,,Modernizarea DJ 106C, Sibiu - Cisnădie, tronson cuprins între km 1+176 - km 4+350.

Finanțarea privind modernizarea acestui drum este asigurată din bugetul local al Consiliului Județean, iar valoarea estimată a contractului este de 15.211.885,45 lei fără TVA, aceasta fiind defalcată astfel:

-  Pentru proiectul tehnic (PT) – 220.000 lei (fără TVA)

-  Asistență tehnică din partea proiectantului – 30.000 lei (fără TVA)

-  Execuție - 14.961.885,45 lei (fără TVA)

Lucrările se vor efectua pe actualul amplasament al drumului judeţean DJ 106C Sibiu - Cisnădie, tronson cuprins între km 1+176 - km 4+350, unde se vor  realiza 3 benzi de circulație auto, trotuare pe ambele sensuri de mers și refacerea pistei de biciclete existentă, în zonele în care va fi afectată de lucrări.

Durata contractului va fi de maxim 6 luni pentru etapa de proiectare și maxim 9 luni pentru etapa de execuție lucrări, de la emiterea ordinelor de începere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Me

Acum 3 ani

CJ să aibă de grijă și de urmărirea derulării contractelor. Lucrarea de pe DJ106T Ocna Sibiului-Topîrcea-Ludoș este departe de final și termenul de execuție expiră în vara acestui an. Curtea de conturi va trebui să vadă urmărirea încasării penalităților de întârziere, executarea garanției de bună execuție și imputarea de daune celor neglijenți în serviciu.
Raspunde

bobi

Acum 3 ani

Chiar, la acest drum de ce se lucrează numai cu trei patru utilaje şi alea vai de mama lor. Un tronson de cinci km, trebuia finalizat în douăsprezece luni nu_? Vai de mama noastra cu asemenea firme de rahat. Aloo, cj, pe viitor fiţi mai atenţi cui încredinţaţi asemenea lucrării.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus