Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Aproape 50 de sibieni au ajuns la urgențe, după ce au căzut pe gheață

Aproape 50 de sibieni au ajuns la urgențe, după ce au căzut pe gheață

Câteva zeci de sibieni au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce au căzut pe gheață, la Sibiu. Nouă dintre aceștia au fost internați.

46 de persoane au ajuns cu această problemă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu de la începutul anului și până în prezent. Pacienții au vârsta cuprinsă între 20 și 85 de ani, însă majoritatea celor care s-au prezentat la urgențe după ce au căzut pe gheață au peste 40 de ani, arată reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Nouă sibieni au avut nevoie de internare pe secția de Ortopedie, iar restul au avut contuzii, entorse și alte traumatisme și au plecat acasă cu recomandări.

Amenzi pentru cei care nu au curățat zăpada din fața locuinței sau a firmei

Reprezentanții Primăriei Sibiu au trimis zilele acestea peste 140 de înștiințări cu scopul de a le reaminti locuitorilor că au obligația de a-și curăța zăpada din fața casei sau a firmei. După verificările din teren, inspectorii au transmis apoi un număr de șase somații, însă nu a fost nevoie ca ulterior să aplice și amenzi.

„În contextul ninsorilor și formării gheții pe trotuare, pentru a reaminti cetățenilor că au obligația să curețe de zăpadă și gheață trotuarul din fața casei, a blocului sau a firmei, inspectorii Primăriei au afișat în zona centrală 146 de înștiințări. În urma verificărilor în teren, inspectorii au emis 6 somații prin care au avertizat cetățenii în cauză că sunt pasibili de amendă dacă nu curăță trotuarul. În zonele verificate, Poliția Locală nu a înregistrat cazuri în care să se impună aplicarea de amenzi, cetățenii conformându-se obligațiilor pe care le au”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Vremea se îmbunătățește

Potrivit meteorologilor, vremea la Sibiu se va schimba în următoarele zile. Dacă ieri și astăzi am avut în jur de -15 grade Celsius pe timpul zilei, de mâine temperaturile vor crește, ajungând chiar la 0 sau +2 grade, iar vineri și sâmbătă se vor înregistra chiar +4/+7 grade Celsius.

În ceea ce privește valorile din timpul nopții, specialiștii anunță că doar la noapte și joi spre vineri vor mai fi -10/-7 grade, iar de sâmbătă vor crește și acestea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Robert

Acum 2 ani

Am mai scris și în trecut legat de subiect și...normal m.au înjurat multi că nu sunt gospodar....spirit civic etc. Revin. ..cu toate riscurile. Deci trotuarul este un domeniu public ...nu este proprietstea celui care are casa....firma...sta in chirie etc și în fața imobilului este acest trotuar atunci cînd se sapa pt curent...gaze...canal...etc un trotuar nu cere nimeni acordul proprietarului casei din ...fata trotuarului pt aceste lucrări.atunci cînd se aplica o amendă pt parcare pe trotuar aceasta e aplicată de poliție pt parcare ilegală pe dom public....banii merg la bugetul local deci nu amendează proprietarul casei cu trotuar în fața și nici vreo parte din amenda nu ii este virată lui...pt că logic nu s a parcat pe prop lui.asa că nu înțeleg de ce sa fie amendat cineva pt că nu curata ceva ce nu.i aparține!!!!! Apoi mă întreb in cazul trotuarelor in dreptul cărora nu e nici un imobil...de ex trot de pe victoriei pe partea cu parcul...îl curata cineva???? Cine plătește amenda ...cui i se cer despăgubiri daca cineva aluneca pe acel trotuar???????apoi...se spune că dacă cineva aluneca pe trot...își rupe ceva etc..trebuie despăgubit de cel cu imobilul.dar daca cineva aluneca pe trecerea de pietoni a unei șosele din oraș...necurățată...și sint atitea ...cine îl despăgubește....cine plătește amenda că nu a curățat soseaua...etc???? Evident nimeni. Așa că mai lăsați asta cu spirit civic pt că așa cei responsabili cu ordinea...curățenia...etc s.au învățat leneși ...și știu doar sa aplice amenzi unora care nu fac ce ar fii trebuit să facă ei!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus