Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la adăpostul ARCA

10 Ianuarie 2020 19:32

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la adăpostul ARCA

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia au fost transferate vineri la un adăpost din localitatea Buriaş, judeţul Ilfov, aparţinând asociaţiei "ARCA - Animal Rescue and CareARE", care le-a preluat în custodie, a anunţat Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"După o viață grea și o călătorie lungă și dureroasă, cei 180 de berbecuți au ajuns, în sfârșit, acasă. Pe noi ne încearcă emoții intense, venite din două direcții. În primul rând, suntem mândri că ne-am dus acțiunea de salvare până la capăt. În zilele cumplite (mai ales pentru ele) îndurate pe epavă, în timpul căutării supraviețuitorilor printre miile de cadavre, am format o legătură emoțională puternică cu aceste animale. Le-am promis atât lor cât și nouă înșine că nu le vom salva doar de la înec, ci și de la orice altă suferință viitoare. Avem încredere că pentru toți cei 180 va începe astăzi o viață nouă, una adevărată, una cum până la urmă merită să aibă orice ființă care trăiește pe acest pământ o singură dată," scriu reprezentanții Asociației pe pagina de facebook.

"Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea şi descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operaţiunile se desfăşoară cu respectarea normelor de bunăstare şi protecţie a animalelor. Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale", se arată într-un comunicat al ANSVSA remis AGERPRES.

Pentru întreţinerea animalelor, asociaţia are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar. "Aceste animalele vor beneficia de condiţii de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârşitul vieţii şi nu vor putea fi comercializate sau abatorizate", afirmă reprezentaţii Autorităţii.

Pe data de 24 noiembrie 2019, Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi având un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în portul Midia, după ce a plecat de la cheu. Deşi iniţial au fost salvate 252 de animale, doar 180 au supravieţuit ulterior.

foto ARCA - Animal Rescue and CareARE

Comentarii

1 comentarii

Ionuț Iordache

Acum 7 luni

Buna seara imi doresc sa iau si eu spre adoptie cateva oite,mai am 14 oi si 2 caprite
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus