Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Poliția interzice oprirea mașinilor în drum, în zona Arena Platoș. 290 lei amenda

Poliția interzice oprirea mașinilor în drum, în zona Arena Platoș. 290 lei amenda

Șoferii nu mai au voie să parcheze unde doresc atunci când urcă la Arena Platoș. Autoritățile au montat ieri indicatoare rutiere în acest sens și anunță că nerespectarea lor le va aduce șoferilor o amendă de 290 de lei și două puncte penalizare. 

Începând de ieri, în zona Arena Platoș Păltiniș oprirea este interzisă, obligație marcată prin instalarea de indicatoare rutiere. Cei care vor parca altundeva decât în zonele special amenajate vor fi amendați.

„În vederea decongestionării traficului rutier și prevenirii blocării accesului în zona Arena Platoș Păltiniș, la data de 9 ianuarie, Consiliul Județean Sibiu prin Societatea de Drumuri și Poduri a montat indicatoare care atenționează că oprirea în zonă este interzisă. Serviciul Rutier Sibiu a propus la rândul său montarea acestor indicatoare rutiere având în vedere că iarna, de cele mai multe ori, șoferii parchează mașinile pe marginea drumului, blocând astfel accesul nu doar al autovehiculelor, ci și pe cel al autospecialelor care trebuie să intervină în situația unui eveniment”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

WhatsApp Image 2020-01-10 at 12.43.13 PM

Șoferii au la dispoziție, din acest sezon de iarnă, două parcări temporare amenajate în Păltiniș, una în zona Complexului Arena Platoș și o a doua în zona Arka Park.

WhatsApp Image 2020-01-10 at 12.43.15 PM

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Stefan Alexandru

Acum 4 ani

Nu sunt de acord cu parcarea pe marginea drumului, pentru ca se ingreuneaza circulatia, dar totusi de foarte multe ori cele 2 parcari NU SUNT SUFICIENTE!!! Asigurati conditiile respectarii legii(adica puneti la dispozitie parcari) si oamenii vor parca in ele, si ATUNCI aplicati legea si sanctiuni!! Daca nu se asigura locuri de parcare, oamenii nu vor parca in copaci!
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Si cine o sa aplice legea? :)) hai ca sunteti simpatici
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

F bine. Sunt foarte multe persoane care din diferite motive urca mai sus, in Păltiniș. Arena Platos si primaria Poplaca trebuie sa gaseasca solutii cu parcarea pt cei care opresc la Arena, ca de multa vreme ce avem acolo este un haos total, nu e normal sa stai cate-o ora blocat în trafic. Nu mai vorbim ca multe din vilele construite acolo se trezesc cu parcarile lor (din fata vilei) blocate de mașini care vin la Arena. De asemena politia trebuie sa ia masuri rapide (si reale, cu efect, nu doar de ochii presei) si pentru zona ArkaPark si dealul de vizavi unde vin oamenii la săniuș. Drumul e ingust, e drum de munte, pot fi polei sau gheață, macar sa fie liber si nu indesat de mașini. Asadar rugam politia sa intervina real, efectele sa fie maxime si pe termen lung. Primăria Poplaca, trezirea!! Daca luati impozitele uriase pe care le luati, atunci faceti ordine si investitii. Așadar trezirea!
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Nu am cum sa nu ma gândesc ca toate mașinile parcate pe drum, in toata zona arena, vor incerca sa se inghesuie printre vile. O parte, cand ninge mai mult, vor ramane inzepezite, o alta parte vor fi in centrul unor certuri si amenințări ale proprietarilor vilelor (care au turiști, toti cu mașini), dar chiar si asa intre vile vor încăpea max 20% dintre cele care stăteau pe sosea. Ce facem cu restul? Autobuze mai multe (in uichenduri si perioade de vacante/sarbatori), parcare la arena mai scumpa si mai dedicata celor care au skiuri/snowboarduri in masini si care vin la ski, si deci au nevoie sa parcheze mai aproape de partie (față de paltonari), Poplaca sa asigure teren pt parcari, chiar daca vor fi ceva mai indepartate de partia arena, toate astea ar putea fi o parte din masuri.. Clar de tot trebuie bani si investiții, organizare din partea Poplaca dar si Arena. Ce este acum, este inadmisibil. De asemenea inadmisibila este țigănia de la Oncesti. Daca s-ar pune lucrurile la punct si acolo, zona aia si partia Oncesti ar putea prelua o parte din skiorii si paltonarii de la Arena.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

na, c-am sărit in cuvânt. Erată: ”...se ocupă poliția cu stabilirea...”
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

Ete na. Încă mai practicați cenzura, huh?
Raspunde

filip

Acum 4 ani

Daca parcarea de la Arka Park e considerata ca deservind Paltinisul, ii invit pe cei care au avut aceasta initiativa sa mearga cu oarece echipament de ski/snowboard in spinare pana la partiile de la Arena. Nu spun ca e o masura proasta, dar trebuia mai inaite rezovata problema parcarilor din zona. Dar unde sa mai ai loc de parcari când prima grija a primariilor din zona a fost sa dea aprobari pentru tot felul de picanterii arhitecturale cu pretentii de pensiuni de lux, dar de prost gust evident.
Raspunde

schior

Acum 4 ani

mai multe autobuze la 10 minute si asa vor disparea masinile, prin alte tari se poate
Raspunde

un sas

Acum 4 ani

Mai rumanasilor...De ce nu o parcare mare la CURMATURA ...Bariera si nu mai RIVERANII si turistii cazati cu drept de a urca ...Restul cu autobuze din 10 in 10 minute ...mult succes ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus