Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Celebrul Salt Bae face mâncare în mall. Not. Am mâncat la Meat Inc.

Celebrul Salt Bae face mâncare în mall. Not. Am mâncat la Meat Inc.

"Slow cooked, fast served!", anunță cu aplomb pe pagina lor de Facebook sibienii de la Meat Inc., restaurantul din primul mall al Sibiului. O afirmație corectă, e verdictul nostru după ce le-am gustat preparatele. În altă parte e ”fake-news-ul”. Pe pagina lor oficială de internet tronează la tejghea taman Nusret Gökçe, cel supranumit Salt Bae, măcelaro-bucătorul turc renumit în întreaga lume prin felul în care își asezonează preparatele cu mișcarea ”de lebădă”. Trebuie să-l știți, e imposibil. Evident că nu-i nicio legătură între personaj și restaurant, însă le acordăm o scuză: pagina nu e decât o imagine nefuncțională, fiind probabil în lucru.

meat inc

Revenind la viața reală, Meat Inc. se laudă cu propriile produse spunând că preparatele din carne sunt ”afumate până la perfecțiune” cu lemne naturale de măr, cireș, butoaie de whiskey din stejar, ”precum și cu ajutorul renumitei esențe hickory”, după cum se laudă oamenii. Ia să vedem, ne-am zis...

Mall-ul într-o banală zi de început de săptămână e aproape pustiu. În zona de food, de la etaj, e coadă doar la KFC. Și nu e din cauză că sunt deschise doar două automate și o casă normală. Sibienii chiar se îmbulzesc la KFC, în ciuda oricăror alternative. Ceva mai multă mișcare e la restaurantul care oferă mâncare tradițională românească, în rest, pustiu.

La Meat n-a trebuit să stau la coadă nicio secundă. Primul om venit la tejghea, primul servit. Costițe de porc cu cartofi dulci, prăjiți și o salată coleslaw. Porțiile îmi arătau destul de timide pe taba de plastic, în sensul că primul gând a fost să văd ce alte alternative de mâncare mai am prin apropiere. Mi s-a părut că-s câteva grame de carne și o aruncătură de salată. Cât despre cartofi: pe numărate, n-au fost mai mult de 10-22 firicele. Corect, sunt mai scumpi decât cei neaoși, care cresc în saci la marginea satelor din jurul Făgărașului, dar, chiar așa?

80969680_503734480256584_4145823616048562176_n

După ce m-am apucat hotărât de mâncat, am descoperit că porția e totuși rezonabilă. Poate și din cauza cărnii extrem de grase. Practic, mustea de untură, ca niște jumări proaspete, încă nestoarse de toată grăsimea. Pe lângă asta, și salata de varză și morcovi era înțesată de maioneză, accentuând senzația de mâncare foarte grasă. Am ras o cola și am lăsat jumătate de oră să-și facă treaba. Deci, da: grăsime și zahăr. J

Mâncarea se vede că este atent pregătită, coastele se dezlipeau din masa de carne extrem de ușor și erau moi de atâta copt. Cartofii au fost și ei foarte buni, păcat că n-au fost mai mulți. Servirea a fost și ea promptă, în 10 minute ne-a zis domnișoara de la casă, în zece minute a fost gata. Singurul păcat a fost că bucata primită a fost extrem de grasă.

81905552_612647035943763_5873339924417085440_n

Am plătit pentru tot puțin peste 40 de lei, ceea ce înseamnă un preț decent pentru un restaurant. Acum, fiind în mall, într-o zonă de fast food, poate părea puțin cam mult. Dar asta e de discutat.

De remarcat și faptul că tacâmurile erau de lemn, iar șervețelele din hârtie reciclată. Bravo pentru mediu, chiar dacă funcționalitatea lor nu e cine știe ce. Sau poate e doar problemă de obișnuință...

Verdictul nostru este că Meat Inc. e un restaurant frecventabil.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

dd

Acum 2 ani

am comandat coaste prin takeaway, erau uscate si cam seci, de facut erau facute si se desprindea osul foarte usor, dar nu erau deloc zemoase si nu prea bine condimentate, in principiu predomina gust de piper si afumatura. poate specialitatile de genul pulled pork le ies mai bine, colegii au parut multumiti de burgeri. pe viitor am sa ma rezum la coaste de la un local specializat pe ribs, si pentru pulled pork stuff la un alt restaurant urban
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus