"Slow cooked, fast served!", anunță cu aplomb pe pagina lor de Facebook sibienii de la Meat Inc., restaurantul din primul mall al Sibiului. O afirmație corectă, e verdictul nostru după ce le-am gustat preparatele. În altă parte e ”fake-news-ul”. Pe pagina lor oficială de internet tronează la tejghea taman Nusret Gökçe, cel supranumit Salt Bae, măcelaro-bucătorul turc renumit în întreaga lume prin felul în care își asezonează preparatele cu mișcarea ”de lebădă”. Trebuie să-l știți, e imposibil. Evident că nu-i nicio legătură între personaj și restaurant, însă le acordăm o scuză: pagina nu e decât o imagine nefuncțională, fiind probabil în lucru.
Revenind la viața reală, Meat Inc. se laudă cu propriile produse spunând că preparatele din carne sunt ”afumate până la perfecțiune” cu lemne naturale de măr, cireș, butoaie de whiskey din stejar, ”precum și cu ajutorul renumitei esențe hickory”, după cum se laudă oamenii. Ia să vedem, ne-am zis...
Mall-ul într-o banală zi de început de săptămână e aproape pustiu. În zona de food, de la etaj, e coadă doar la KFC. Și nu e din cauză că sunt deschise doar două automate și o casă normală. Sibienii chiar se îmbulzesc la KFC, în ciuda oricăror alternative. Ceva mai multă mișcare e la restaurantul care oferă mâncare tradițională românească, în rest, pustiu.
La Meat n-a trebuit să stau la coadă nicio secundă. Primul om venit la tejghea, primul servit. Costițe de porc cu cartofi dulci, prăjiți și o salată coleslaw. Porțiile îmi arătau destul de timide pe taba de plastic, în sensul că primul gând a fost să văd ce alte alternative de mâncare mai am prin apropiere. Mi s-a părut că-s câteva grame de carne și o aruncătură de salată. Cât despre cartofi: pe numărate, n-au fost mai mult de 10-22 firicele. Corect, sunt mai scumpi decât cei neaoși, care cresc în saci la marginea satelor din jurul Făgărașului, dar, chiar așa?
După ce m-am apucat hotărât de mâncat, am descoperit că porția e totuși rezonabilă. Poate și din cauza cărnii extrem de grase. Practic, mustea de untură, ca niște jumări proaspete, încă nestoarse de toată grăsimea. Pe lângă asta, și salata de varză și morcovi era înțesată de maioneză, accentuând senzația de mâncare foarte grasă. Am ras o cola și am lăsat jumătate de oră să-și facă treaba. Deci, da: grăsime și zahăr. J
Mâncarea se vede că este atent pregătită, coastele se dezlipeau din masa de carne extrem de ușor și erau moi de atâta copt. Cartofii au fost și ei foarte buni, păcat că n-au fost mai mulți. Servirea a fost și ea promptă, în 10 minute ne-a zis domnișoara de la casă, în zece minute a fost gata. Singurul păcat a fost că bucata primită a fost extrem de grasă.
Am plătit pentru tot puțin peste 40 de lei, ceea ce înseamnă un preț decent pentru un restaurant. Acum, fiind în mall, într-o zonă de fast food, poate părea puțin cam mult. Dar asta e de discutat.
De remarcat și faptul că tacâmurile erau de lemn, iar șervețelele din hârtie reciclată. Bravo pentru mediu, chiar dacă funcționalitatea lor nu e cine știe ce. Sau poate e doar problemă de obișnuință...
Verdictul nostru este că Meat Inc. e un restaurant frecventabil.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: salată de rucola , restaurant sibiu , cartofi cu smântână , mancare sibiu , kfc , Promenada Mall , Meat Inc , La Meat , Nusret Gökçe , Pentru Sibiu , Salt Bae , coaste de porc , cartofi dulci , Meat Busters
Vizualizari: 11729
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
R
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Newman
Acum 6 ore
Newman
Acum 6 ore
C