Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

"Megxit" - Reuniune de criză a familiei regale britanice

Regina Elisabeta a II-a va organiza luni o reuniune de familie cu prinţul Harry pentru a încerca să rezolva criza declanşată de anunţul şoc făcut de acesta şi de soţia sa, Meghan, cu privire la renunţarea la rolurile oficiale pe care le îndeplineau, conform presei britanice citate duminică de AFP.

Harry se va întâlni cu bunica sa în compania tatălui său, prinţul Charles, şi a fratelui său, prinţul William, cu care relaţiile sunt destul de tensionate în ultimul timp, la reşedinţa reginei din Sandringham, în estul Angliei, conform presei britanice, scrie Agerpres.

Meghan, aflată în Canada, va "participa" la reuniune prin intermediul unei conferinţe telefonice.

Printre subiectele ce vor fi abordate se numără şi stabilirea unei sume de bani pe care prinţul Charles o va oferi cuplului din rezerva sa personală, probabil sub forma unei rente, precum şi situaţia titlurilor regale ale celor doi şi perimetrul tranzacţiilor comerciale pe care Harry şi Meghan vor fi autorizaţi să le facă pentru a-şi câştiga existenţa, susţine Sunday Times.

Harry, Meghan şi fiul lor Archie au petrecut Crăciunul în Canada, iar fosta actriţă americană s-a întors acolo în cursul acestei săptămâni. Conform presei canadiene, Meghan se află la Vancouver, în sud-vestul Canadei.

Neconsultată şi, conform presei britanice, "mâhnită", Elisabeta a II-a, 93 de ani, le-a solicitat membrilor familiei să găsească o soluţie de ieşire din această criză provocată de decizia nepotului său, al 6-lea în ordinea succesiunii la tron, de a-şi câştiga independenţa financiară şi de a trăi o parte a anului în America de Nord.

Dorinţa ducilor de Sussex de a continua să trăiască în calitate de membri ai Casei Regale cu atribuţii restrânse şi de a-şi câştiga independenţa financiară reprezintă "un amestec toxic", conform lui David McClure, autor şi analist specializat în finanţele regale.

"Povestea membrilor de rang înalt ai familiei regale care îşi câştigă singuri banii... Cele două reprezintă un amestec toxic. Astfel de situaţii nu au funcţionat bine în trecut", a declarat el pentru agenţia Press Association. "Cum poţi fi pe jumătate înăuntru şi pe jumătate afară? Să-ţi asumi funcţii publice jumătate din săptămână, iar în cealaltă jumătate să fi preocupat să-ţi câştigi în mod independent banii din apariţii tv, conferinţe sau din publicarea de cărţi? Este ceva foarte riscant", a subliniat el.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 3 ani

Și de ce ne interesează în ziar sibian? Dacă era familia Habsburg, înțelegeam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus