Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Peste 3100 copii au venit pe lume la Sibiu, în 2019. „S-au născut mai mulți băieți”

Peste 3100 copii au venit pe lume la Sibiu, în 2019. „S-au născut mai mulți băieți”

Pentru al șaptelea an consecutiv, numărul copiilor născuți în Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut, arată reprezentanții spitalului. În 68 dintre cazuri mămica a adus pe lume gemeni, iar în patru cazuri s-au născut tripleți. În total au fost aduși pe lume 3174 copii.

Potrivit rapoartelor Spitalului Județean Sibiu, în 2019 au fost înregistrate 3098 de nașteri, dintre care 68 au fost gemelare și 4 de tripleți, numărul nou-născuților fiind de 3174, cu aproape 3% peste cel din 2018.  Din totalul nou-născuților, 1652 sunt băieți și 1552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. „Recolta de toamnă” a adus 297 nou-născuți (160 băieți, 137 fete). Cei mai puțini copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuți (109 băieți, 113 fete).

„Ne bucurăm că ne-am menținut pe această direcție ascendentă, pentru că a da viață este cel mai frumos lucru al existenței noastre”, au declarat medicii maternității.

Reprezentanții spitalului spun că maternitatea din Sibiu a fost complet renovată și modernizată iar „calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații corespunzătoare, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu unde sunt cazate mămicile împreună cu bebelușii”. De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus