Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Elevi ai Liceului de Artă își donează banii strânși la bazar unui centru de plasament

Elevi ai Liceului de Artă își donează banii strânși la bazar unui centru de plasament

Elevii clasei a V-a B, profil arte plastice, de la Liceul de Artă din Sibiu își doresc să doneze 500 de lei, sub formă de produse, unui centru de plasament. Banii au fost obținuți în urma unui bazar realizat la finalul anului trecut. Florin Viorel, profesorul și dirigintele lor, îi sprijină pe copii în acest sens și spune că, împreună cu ei, a decis ca acest gest să devină o tradiție a clasei. Fiind prima dată când fac o astfel de acțiune, nu au găsit încă locul în care vor ajunge produsele, dar spun că primesc cu bucurie sugestii.

clasa 5 liceu de arta prefesor Florin Viorel (2)17 copii talentați și inimoși, au decis ca 500 de lei, bani strânși în urma unui bazar realizat în cadrul școlii, la finalul anului trecut, să fie donați sub formă de produse unui centru de plasament. Fiind elevi în clasa a V-a la Liceul de Artă nu le-a fost greu să creeze produse frumoase și ingenioase, pe care mai apoi le-au vândut în cadrul bazarului. Mai mult, au și gătit, iar bunătățile au fost puse, de asemenea, spre vânzare.

„Au făcut brăduți din cărți de matematică, culegeri sau cărți de germană. Eu personal am cumpărat doi brazi de la ei. Au făcut tot felul de aranjamente inedite și, în plus, au și gătit. Au fost prăjituri, turtă dulce, cozonac, chec, biscuiți și o limonadă foarte dulce”, spune zâmbind Florin Viorel, profesorul și dirigintele lor.

În cadrul bazarului s-au strâns 600 de lei, din care 500 vor fi donați la un centru de plasament. Ideea a fost a copiilor.

„Noi am venit cu ideea pentru că așa facem și acasă. Alături de părinții noștri donăm, din când în când, haine și jucării”, spun elevii.

S-a dorit în mod special ca acest gest să fie făcut după sărbători, pentru ca faptele bune să continue, iar copiii de la centrul de plasament unde vor ajunge cadourile să aibă o surpriză plăcută de început de an. Nu s-a ales încă locul unde se va face donația.

„Cu siguranță vom dona produsele cumpărate cu acești bănuți la un centru de plasament și ne-am dori să le dăm personal copiilor de acolo. Nu știm încă unde, pentru că este prima dată când facem asta și orice sugestie o primim cu bucurie. În paralel mă interesez și eu cum vom face asta. Cert este însă, că vrem să facem asta în fiecare an și poate și de Paști. Ne dorim să devină o tradiție a clasei noastre”, mai spune profesorul Florin Viorel.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus