Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Salvamont Sibiu și-a pierdut unul din cei mai iubiți voluntari. „Era omul echilibrului”

Salvamont Sibiu și-a pierdut unul din cei mai iubiți voluntari. „Era omul echilibrului”

Dumitru Moldovan a fost unul din cei mai apreciați voluntari ai Salvamont Sibiu. Un om al echilibrului, așa cum îl descrie chiar șeful Salvamont, Micki i-a ajutat pe salvatorii montani încă din 1976. Din păcate, a încetat din viață din cauza unor probleme medicale.

Salvatorii montani sunt în doliu astăzi, după ce un om tare drag lor a încetat din viață. Micki, așa cum îl numeau apropiații, a luptat în ultima parte a vieții sale cu cancerul și din nefericire nu a putut fi salvat. Acum, „Munții Făgărașului și prietenii lui sunt triști. Au pierdut un prieten drag lor și nouă”, spun cei care l-au cunoscut.

Dumitru s-a născut în 1953, iar la vârsta de 23 de ani a început să le dedice timpul liber munților. I-a plăcut întotdeauna să fie la înălțime și să-și ajute colegii nu doar în intervenții, ci și cu o vorbă bună, își amintește cu drag Adi David, șeful Salvamont Sibiu.

„Era omul echilibrului, un om fain, cald, care întotdeauna avea un cuvânt de spus și toată lumea îl asculta. Era obiectiv și un coleg excepțional. Puțini mai sunt pe lume ca el și suntem foarte triști acum că nu mai este printre noi. Îi vom simți lipsa cu siguranță. Avea mereu o vorbă bună pentru noi și era un om atât de armonios, o armonie pe care o semăna și în jurul său. A fost unul din cei mai apropiați oameni ai noștri, era mereu printre noi și nu se simțea diferența de vârstă, nu ne trata diferit din punctul acesta de vedere”, mărturisește Adi David.

În ceea ce privește activitatea sa în cadrul Salvamont Sibiu, în ultimii ani din păcate nu a mai prea participat la intervenții și era prezent mai mult la Păltiniș. Dumitru Moldovan se prezenta ca voluntar în principal pe weekend-uri, atunci când era liber de la muncă.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

MILITARU GHEORGHE

Acum 2 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca!.
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Sa-l ierte Dumnezeu . Am avut privilegiul sa il cunosc personal si sa stau cu dansul la aceasi masa . Om de nota 20 . Imi pare rau .
Raspunde

////

Acum 2 ani

De lepre nu se leaga nicio boala! Numai oamenii buni ne parasesc pea repede...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus