Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

VIDEO ”Bă, tu mă iei pe mine la 11 metri?” Funcționa filmat în timp ce refuză să-și facă treaba

VIDEO ”Bă, tu mă iei pe mine la 11 metri?” Funcționa filmat în timp ce refuză să-și facă treaba

actualizare

Purtătorul de cuvânt al OCPI Sibiu, Violeta Sora, a anunțat că în urma imaginilor apărute în spațiul public, ”la nivelul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, a fost demarată procedura de cercetare disciplinară a salariatului în cauză”.

Știrea inițială:

Atitudinea total neprofesionistă a unui funcționar de la Biroul de Carte Funciară din Săliște a fost filmată de către un sibian, revoltat de limbajul acestuia, dar și de faptul că a refuzat să-și facă treaba. Întâmplarea s-a petrecut ieri, în jurul orei 12:50, la sediul Biroului din Săliște. ”Voiam să înregistrez o Cerere de Recepție și Înscriere pentru un teren situat pe rază comunei Gura Râului, lucrarea privind actualizarea de informații cadastrale și actualizare date imobil. Am ajuns acolo, la ghișeu nu era nimeni, însă un domn care cauta niște dosare m-a rugat să aștept. Am așteptat cam 5 minute, după care funcționarul de la registratură a venit la ghișeu, îl recunoscusem deja pentru în 15 decembrie 2019 am mai depus o lucrare.  După ce am salutat, i-am înmânat dosarul complet cu cererea pentru înregistrare. Acesta a luat dosarul l-a așezat pe masă și a încercat să scaneze codul de bare din dreaptă sus cu scanerul. Din varii motive scanerul nu a citit codul de bare, cel mai probabil pentru că imprimanta pe care a folosit-o topometristul nu a listat corect codul și câteva bare s-au unit, dar sub acest cod, ca de altfel sub orice cod de bare există și codul numeric din 12 cifre, în acest caz, care este reprezentarea numerică a codului de bare”, povestește Ovidiu Hanzu, sibianul care s-a decis în cele din urmă să-l filmeze pe funcționar.

”Funcționarul a refuzat să îmi înregistreze lucrarea în repetate rânduri, adresându-se cu ”băăă, frățioare” și un limbaj suburban, nicidecum  demn de un funcționar public. Astfel că în repetate rânduri mi-a spus nu vreau să îți iau lucrarea, refuzând vehement ca și cum era la el acasă, nici o lege sau normă legală nu îl conducea la el la birou.  Am solicitat să cheme superiorul adică șeful instituției și a refuzat m trimițându-mă la  Sibiu la OCPI, să mă interesez acolo. Discuția a continuat preț de 5 minute timp în care acesta sub diferite forme și făcând crize de nervi refuză pur și simplu să își facă îndatoririle de serviciu”, spune sibianul.

Nu a plecat până nu i-a fost înregistrată cererea. În cele din urmă, după multe vociferări funcționarul a tastat cele 12 cifre. ”Știu de la mai multe persoane că acesta este comportamentul lui în general, însă nu am crezut că mi se poate întâmplă și mie, credeam că totuși așa ceva nu poate să existe, însă e cât se poate de real. Am refuzat să plec fără să îmi fie înregistrată cererea. În cele din urmă funcționarul a binevoit să tasteze cele 12 cifre de sub codul de bare și să îmi înregistreze cererea”, a concluzionat bărbatul.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu a fost sesizat de Turnul Sfatului de această situație, însă până acum nu au transmis niciun punct de vedere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

CitizenX

Acum 2 ani

Astia se cred niste mici dumnezei. Intr-o tara civilizata era dat afara
Raspunde

Nemilosu

Acum 2 ani

Tot la Saliste, de data asta la ANAF, e unul care face la fel. T
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dumitru Bucuresteanu

Acum 2 ani

Foarte nasol, chiar atroce. Cam cum e gramatica prin redactia voastra de sibieni mandri.
Raspunde

Bucur Dumitreanu

Acum 2 ani

Atroce, zici? Daca ramaneai la "nasol" erai bine. Pare ca si Miticii sunt mandri. Sau numai "ofticati"?
Raspunde

gramatica limbii oromane

Acum 2 ani

Nu a plecat până nu ia fost înregistrată cererea. aveti o greseala in textul de mai sus ar fi bine sa o corectati
Raspunde

Răsar deștepții ca ciupercile

Acum 2 ani

Pruteanule care ești, vorbești de greșeli gramaticale?? Corectează - ți "ia" - ul tău, prima data și după aia, da-te deștept. Sau "dăte", ca să înțelegi și tu.
Raspunde

SK

Acum 2 ani

Afara cu suturi in cur si interdictie de a mai profesa ca functionar!
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Tupeu de bugetar cu salariu nesimitit!
Raspunde

S

Acum 2 ani

Paraziti
Raspunde

Calin

Acum 2 ani

Te felicit pentru rabdarea de care ai dat dovada . Eu in secunda 2 saream peste tejgheaua aia si il lasam pe ala fara cativa dinti . Ma bucur ca inca sunt oameni care nu gandesc ca si mine :) ... Anyway ... daca nu saream peste tesghea , i umpleam frigiderul cu carnuri de care nu a auzit si nici nu credea vreodata ca exista .
Raspunde

John

Acum 2 ani

Asa este mai pe la toate OCPI-urile. Stai sa vezi la Constanta cand stai 5 ore sa depui un dosar
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 ani

Nu se crez mici dumnezei, dragilor! Sunt dumnezei. Fac ce vor ei, te freaca cum vor ei, pentru ca painea sefilor lor de asta depinde. Pai cine ar mai apela la sefi daca functionarii si-ar face toti treaba bine? Ar mai disparea din "dumnezeirea lor", daca acest functionar ar fi dat afara. Si dupa el inca vreo cateva zeci, ca sa mearga vestea in oras ca functionarii trebuie sa lucreze pentru cetateni. Dar vai, oare sefii lor trebuie sa-i dea afara? Ghinion
Raspunde

Gaga

Acum 2 ani

"Deja MAI enervat" ???? Cine e analfabetul care a pus textul pe film?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus