Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Școală ridicată de la zero în Sura Mică cu o investiție de 8 milioane de lei

Școală ridicată de la zero în Sura Mică cu o investiție de 8 milioane de lei

Sâmbătă, 25 ianuarie, are loc Ziua Porților Deschise, la Școala Generală din Șura Mică. Evenimentul este unul special, fiind vorba despre o școală ridicată de la zero, cu fonduri guvernamentale și de la bugetul local. Școala urmează să aibă dotări de ultimă generație, iar copiii din învățământul primar deja învață acolo.

Ziua Porților Deschise are loc între orele 11.00 și 13.00, la Școala Generală din Șura Mică, de pe strada Sportului. Potrivit primarului din Șura Mică, Valentin Ristea, școala a fost construită de la zero cu fonduri guvernamentale pe axa PNDL 2 și cu fonduri de la Consiliu Local. El spune că totalul investițiilor a depășit 8 milioane de lei, dintre care 6 milioane au venit de la Guvern, iar restul banilor au fost dați de Primărie. Astfel, în decursul unui an de zile a fost ridicată o școală cu 17 săli de clasă, bibliotecă, laboratoare de științe (fizică, chimie și biologie), laborator de informatică și sală de mese. Școala va deservi unui număr de 250 de elevi și 22 de cadre didactice. În momentul de față, în școală învață elevii de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a, urmând ca în anul școlar viitor, până cel târziu în al doilea semestru, să se mute și elevii de gimnaziu (clasele V- VIII). Programul și structura școlii au fost gândite în așa fel, încât elevii vor avea program doar de dimineață. Clasele vor fi dotate cu table inteligente, table cu marker și videoproiectoare.

„Acum nu mai sunt motive ca părinții să-și mai ducă copiii la școală la Sibiu”

Decizia construirii unei școli în Șura Mică a fost luată după ce elevii învățau în două corpuri de clădire, dintre care unul foarte vechi și pentru care se plătea chirie la Consistoriul Evanghelic. „Construirea acestei școli era necesară pentru că nu aveam clădiri proprii în care să putem investi pentru ca actul educațional să decurgă în condiții proprii. Elevii claselor V-VIII învăță într-o clădire veche care nu este a noastră și pentru care plătim chirie la Consistoriul Evanghelic. Ne-am dorit o școală în care elevii să vină cu plăcere și am reușit să o avem. Acum nu mai sunt motive ca părinții să-și mai ducă copiii la școală la Sibiu”, spune primarul Valentin Ristea. Încântați de noua școală sunt și dascălii care spun că visau de mult la ziua în care vor preda într-o astfel de școală. „Este școala la care am visat de multă vreme și eu și colegii mei. O școală în care visăm să ne desfășurăm activitatea cum ne-am dorit de mult. Este un pas înainte pentru educația din Sura Mică. Copiii de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a învață deja în această școală. În clădirea în care au învățat până acum se va desfășura un alt proiect minunat. Se va face o grădiniță cu program prelungit și pentru că se schimbă destinația clădirii este nevoie de reabilitare”, spune directoarea școlii prof, Elisabeta Răulea. Copiii vor putea frecventa această grădiniță de la începutul anului viitor.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Vt

Acum 2 ani

Sala de sport are?
Raspunde

Sura mica

Acum 2 ani

Sala de sport este langa școală!
Raspunde

Urban12

Acum 2 ani

Da, chiar langa, una mare :)
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Sala de sport este construita de cativa ani. Mai exact, scoala a fost construita langa sala de sport. In poza din articol se vede o parte din sala, in stanga scolii.
Raspunde

R0m4nik 4br4mbur1k

Acum 2 ani

Pssst...nu mai scrieti asta... pai voi vreti sa le stricati piata teparilor din guvern ? La ei o scoala de-asta costa cel putin 5 milioane de euro. Sunt scumpele contractele cu beizadelele/amantele/matusile care si-au facut firme de apartament in Bucuresti... e scumpa chiria.
Raspunde

Daca vrei, poti...

Acum 2 ani

Si totusi se poate, bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus