Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Viitorul procuror general, absolvent de ULBS

Viitorul procuror general, absolvent de ULBS

Gabrielei Scutea, propunerea ministrului Justiției Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror general al României este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.  Gabriela Scutea s-a licențiat în drept la Facultatea de Științe Juridice a Universității „Lucian Blaga" din Sibiu, în 1995. A făcut stagiatura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, între 1995 și 1997. Până în 1999, Scutea a fost procuror la Judecătoria Brașov, iar apoi la Tribunalul Brașov.

Din 2006 până în 2013, Gabriela Scutea a fost Adjunct al Procurorului General, responsabil pentru activitatea Secției Judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit, scrie în fișa sa de pe just.ro.

Din 2013 până în 2016, Scutea a ocupat funcția de Înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupție.

În februarie 2016, Gabriela Scutea a devenit Secretar de stat la Ministerul Justiției și a deținut funcția și în timpul celebrei OUG 13.

Aceasta a depus ultima declarație de avere (prezentă pe site-ul CSM) în 2017. Conform Mediafax, magistratul a încasat într-un an aproximativ 208.000 lei, cumulând salariul de la Ministerul Justiției (141.410 lei) cu salariul de ministru consilier primit de la Ministerul de Externe şi indemnizația de membru al Consiliului de îndrumare şi supraveghere, plătită de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Suplimentar, Gabriela Scutea a mai câştigat mici sume de bani din investiții.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al PICCJ. Ministerul Justiţiei a declanşat în luna decembrie a anului trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

Propunerile pentru DIICOT și DNA

Giorgiana Hosu este propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror şef al DIICOT. Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, l-a propus astăzi pe Crin Bologa pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Crin Bologa este absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca.  Crin Nicu Bologa este procuror din Sălaj.

Sursa foto: Mediafax FOTO / Răzvan Lupică

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Adria

Acum 2 ani

Sa speram ca inteleg ca de ei depinde supravietuirea Romaniei. Daca nu se rezolva marile dosare de coruptie, (fara imunitati si alte minuni) in aproximativ 10 ani, atunci Romania va fi mai multe tarisoare, din nou. Am impresia ca urmatoarele iesiri masive pe strazi vor fi pentru asta...
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

hauleu dn bratu un pic de studiu sa vedeti ce relatie e intre dna si fostul sef al PCR sibiu-tovarasul scutea- de pe vremes lui ceascae si si relatia intimplator buna cu frau kovesi si drasovean( limpide)? aveti curaj sau ????????????????????????
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Absolvent ULBS dar si absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" din Bucureşti. Adica un pic de SRI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus