Gabrielei Scutea, propunerea ministrului Justiției Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror general al României este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. Gabriela Scutea s-a licențiat în drept la Facultatea de Științe Juridice a Universității „Lucian Blaga" din Sibiu, în 1995. A făcut stagiatura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, între 1995 și 1997. Până în 1999, Scutea a fost procuror la Judecătoria Brașov, iar apoi la Tribunalul Brașov.
Din 2006 până în 2013, Gabriela Scutea a fost Adjunct al Procurorului General, responsabil pentru activitatea Secției Judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit, scrie în fișa sa de pe just.ro.
Din 2013 până în 2016, Scutea a ocupat funcția de Înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupție.
În februarie 2016, Gabriela Scutea a devenit Secretar de stat la Ministerul Justiției și a deținut funcția și în timpul celebrei OUG 13.
Aceasta a depus ultima declarație de avere (prezentă pe site-ul CSM) în 2017. Conform Mediafax, magistratul a încasat într-un an aproximativ 208.000 lei, cumulând salariul de la Ministerul Justiției (141.410 lei) cu salariul de ministru consilier primit de la Ministerul de Externe şi indemnizația de membru al Consiliului de îndrumare şi supraveghere, plătită de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Suplimentar, Gabriela Scutea a mai câştigat mici sume de bani din investiții.
Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al PICCJ. Ministerul Justiţiei a declanşat în luna decembrie a anului trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.
Propunerile pentru DIICOT și DNA
Giorgiana Hosu este propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror şef al DIICOT. Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, l-a propus astăzi pe Crin Bologa pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Crin Bologa este absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca. Crin Nicu Bologa este procuror din Sălaj.
Sursa foto: Mediafax FOTO / Răzvan Lupică
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Parchetului General , klaus iohannis , ulbs , Comisia Europeană , Lucian Blaga , Procurorului General , Consiliului Superior , Cătălin Predoiu , Conform Mediafax , Tribunalul Brașov , Ministerul Justiției , Universităţii Lucian Blaga , Ministerului Justiției , Crin Nicu Bologa , Gabriela Scutea , Giorgiana Hosu , Pentru Sibiu , Judecătoria Braşov , Științe Juridice , Gabrielei Scutea , Marseille Provence , Crin Bologa , Judecătoria Rupea , Justiției Cătălin Predoiu , Răzvan Lupică , Secției Judiciare
Vizualizari: 6405
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Emil
Acum 7 ore
Till Eulenspiegel
Acum 7 ore
Sibian
Acum 7 ore
Radu
Acum 7 ore
Buna masura !