Joi,
01.06.2023
Partial Noros
Acum
15°C

Două săptămâni fără apă potabilă în Scoreiu

Două săptămâni fără apă potabilă în Scoreiu

Sătenii din Scoreiu, comuna Porumbacu de Jos, se plâng că de săptămâni bune au probleme cu presiunea la apa potabilă, iar în ultimele două săptămâni nu au mai avut deloc. Viceprimarul Dorel Martincu spune că de vină este o conductă foarte veche și că primăria a accesat fonduri europene pentru înlocuirea acesteia cu una nouă, doar că încă n-au ajuns banii. În tot acest timp problemele cu apa potabilă din Scoreiu își vor găsi greu rezolvarea. De suferit au și copiii de la Școala Giamnazială din Scoreiu, o structură a Școlii Gimnaziale din Porumbacu de Jos. Cititorii ne-au semnalat în cursul zilei de ieri, 21 ianuarie, că locuitorii din Scoreiu nu au apă de peste două săptămâni. În semnalare se precizează faptul că în toamna anului trecut, reprezentanții Primăriei Porumbacu de Jos au început lucrările de canalizare și introducere a apei potabile, dar, la un moment dat, lucrările au fost sistate, iar locuitorii au rămas fără apă. De suferit au inclusiv elevii școlii din Scoreiu. Mai mult, sătenii spun că primarul Ioan Strava nu le oferă nicio explicație și niciun punct de vedere cu privire la situația relatată. Contactat telefonic de reporterii ziarului Turnul Sfatului, primarul nu a răspuns, însă cel care a dat explicații a fost viceprimarul Dorel Martinicu. „Ieri am avut echipa de instalatori acolo și s-a rezolvat, iar lucrările la canalizare și apă nu au fost sistate. Acolo se lucrează la o canalizare și la o conductă nouă de apă. Va fi o stradă modernizată. Acum au apă, numai că problemele rămân, pentru că este o rețea foarte veche. Este făcută în 1986, 1987, cam așa ceva. Există un proiect pe fonduri europene aprobat, este în regulă, eligibil, urmează să primim finanțarea”, spune Viceprimarul. Viceprimarul confirmă că sătenii au stat timp de două săptămâni fără apă. „S-a tot intervenit, dar se repara într-o parte și se strica în alta. Țeava este ruginită, este opturată. Noi facem tot ce putem să restrângem cât mai puțin problemele acestea, dar nu întotdeauna reușim. Fiind o rețea foarte veche nu prea mai avem ce să-i facem. În momentul în care o să constatăm că nu se mai poate face nimic o să punem o conductă PPR nouă”, mai spune viceprimarul. De asemenea, menționează că în tot acest timp nimeni nu le-a asigurat sătenilor apa și că, în general, sunt probleme și cu presiunea. „Nu nu le-a asigurat nimeni apa, pentru că nu era presiune și aici mai sunt și unele aspecte care mai țin și de oameni, pentru că, fiind iarnă, ei lasă apa să curgă pentru a nu îngheța și așa scade presiunea”, spune Martincu.

Au de suferit și elevii de la școală

Lipsa apei a dus la probleme și în cadrul școlii din localitate. „Se lucrează, se sapă pentru canalizare. Acum este apă, dar aseară au terminat abia pe la 20.00. Nu am avut apă dinainte de sărbători. A fost foarte greu și nu ne descurcăm, pentru că nu ne anunță nimeni. Aici la școală avem toaletele în interior și vă imaginați ce greu este fără apă. Noi avem bidoane cu apă potabilă pentru copii, dar restul nevoilor? Femeia de serviciu nu a avut cu ce să spele pe jos”, spune prof. Zoe Țimpea, responsabil de structura școlară din Scoreiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Veronica

Acum 3 ani

Da s-a rezolvat jumătatea de strada iar jumătate tot asa e fără apă, dar bineînțeles ca domni vorbesc în favoarea lor.
Raspunde

Veronica

Acum 3 ani

Da într-adevăr domni din primărie fac declarații în favoarea lor, zic ca au rezolvat problema dar de ce nu spun ca a rezolvat-o doar pe jumătatea de strada, iar cealaltă jumătate e tot fără apă de ce nu recunosc ca problema cu apa în localitate este din toamna de când au adus ei o așa zisă firmă sa facă săpături ptr canalizare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus