Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Maratonul Internațional Sibiu 2020. Proiectele axate pe  colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea consumului primesc puncte în plus

Maratonul Internațional Sibiu 2020. Proiectele axate pe  colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea consumului primesc puncte în plus

Fundația Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor de proiecte pentru care se va alerga la cea de-a noua ediție a Maratonul Internațional Sibiu, eveniment ce va avea loc în data de 30 mai. Ediția din acest an aduce în centrul atenție problema colectării selective a deșeurilor și reducerea consumului, iar propunerile care abordează aceste aspecte vor fi punctate în plus.

Spre deosebire de edițiile anterioare, în acest an se schimbă ușor regulile de participare și vor fi selectate toate proiectele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și ating punctajul minim necesar, specificate în ghid.

Potrivit organizatorilor, în competiția de proiecte sunt acceptate idei care pun accentul pe nevoi din comunitatea locală și sunt încurajate echipele noi, la început de drum.  Proiecte pot fi depuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de la organizații non-profit (ONG-uri). Termenul limită de trimitere a aplicațiilor este 21 februarie 2020.

Cine și cum poate aplica?

Spre deosebire de edițiile anterioare, în acest an se schimbă ușor regulile de participare și vor fi selectate toate proiectele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și ating punctajul minim necesar, specificate în ghid. Pe lângă faptul că toate proiectele vor trece printr-un proces de consultări, stabilire a eligibilității și punctajului, situația va putea fi urmărită în timp real, pe site-ul www.maratonsibiu.ro. De asemenea, ca în fiecare an, pe toată perioada în care pot fi depuse proiectele, Fundația Comunitară Sibiu va oferi consultări pentru scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului. În acest sens, pentru a reuși să ducă la capăt o propunere cât mai bună, doritorii sunt rugați să trimită ideile cât mai devreme. La fel ca în trecut, ideile pot fi trimise și de echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică), și de ONG-uri.

Proiectele selectate vor fi anunțate în data de 25 februarie, pe canalele de comunicare ale fundației și ale evenimentului. Mai multe informații, precum și toate documentele necesare aplicării pot fi descărcate pe site-ul  maratonsibiu.ro.

La ediția din 2019 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 40 de proiecte, pentru care s-au strâns 821.775 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare aproape 5.600 de alergători confirmați, adulți și copii, care au fost susținuți de aproape 7.400 de donatori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus