Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Aproape 900 milioane de lei pentru sănătate, de la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, în 2019

Aproape 900 milioane de lei pentru sănătate, de la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, în 2019

Casa județeană de Asigurări de Sănătate a decontat în 2019 aproape 900 milioane de lei din cheltuielile sistemului medical sibian. Potrivit directorului Vasile Spinean, cheltuielile au crescut față de 2018. Cei mai mulți bani au ajuns la Spitalul Județean Sibiu, fiind urmat de Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș. 

Decontul pentru cheltuielile aferente serviciilor medicale contractate a constat într-un total de 194.245.773 lei, iar cei mai mulți bani au mers către Spitalul Județean Sibiu, anunță conducerea Casei de Asigurări de Sănătate. 94 milioane de lei a primit județeanul, al doilea pe listă fiind Spitalul de Pediatrie care a beneficiat de un decont de 23,2 milioane de lei, urmat de Spitalul Municipal Mediaș care a primit înapoi de la CAS Sibiu 19,9 milioane de lei.

Pe lângă aceste cheltuieli, Casa de Asigurări de Sănătate a plătit și influențele determinate de creșterile salariale aferente personalului încadrat în unități sanitare publice, explică Vasile Spinean, directorul CAS. „În luna noiembrie a anului 2019, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a beneficiat de un decont pentru cheltuielile de personal de 11,4 milioane lei, Spitalul Municipal Mediaș a primit 3,6 milioane de lei, iar Psihiatria a primit 3 milioane de lei. În total, decontul pentru salariile crescute a fost de 23,8 milioane de lei, bani împărțiți către toate unitățile sanitare cu paturi din județul nostru”, a transmis directorul.

În medie, sumele decontate de CAS anul trecut pentru salarii au fost aproximativ 70-80% din valoarea totală a salariilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus