Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Plătiți cultura? Prețul biletelor la balet, propus să se dubleze

Plătiți cultura? Prețul biletelor la balet, propus să se dubleze

Din prima zi de primăvară a acestui an, prețurile de acces la spectacolele de la balet ar urma să se dubleze, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică de către administrația locală.

Cei care merg la Teatrul de Balet din cadrul Casei de cultură a municipiului Sibiu plătesc de 12 ani (adică încă de la înființarea instituției) aceeași sumă pentru un bilet: zece lei. Redus la jumătate (cinci lei) pentru elevi, studenți și pensionari. Prin urmare, reprezentanții Casei de cultură a municipiului au arătat că se impune creșterea acestor prețuri, având în vedere ”tarifele percepute pentru evenimente organizate în cadrul altor instituții de cultură și spectacole din Sibiu și așteptările publicului în ceea ce privește produsul cultural al Casei de cultură a municipiului Sibiu”. Prin urmare, Primăria Sibiu a lansat în consultare publică un proiect care propune creșterea prețului biletelor la 20 de lei, reduse la zece lei pentru elevi, studenți și pensionari. Indexarea prețurilor ar urma să intre în vigoare de la 1 martie 2020.

În ultimele luni ale anului trecut, printre spectatorii Teatrului de balet au fost împărțite chestionare pe acest subiect. ”Am făcut un chestionar pe această temă și i-am întrebat pe spectatori ce prețuri ar fi dispuși să plătească. Mereu ni s-a spus că avem prețuri foarte mici, chiar și la discuțiile cu alți directori de instituții de cultură ni s-a spus același lucru. Am constatat plăcut surprinși că oamenii sunt dispuși să plătească mai mulți bani pe bilet decât în prezent, ceea ce ne-a îndreptat clar către a face această solicitare către primărie de a ne lăsa să majorăm tarifele”, spune Crina Mareș, purtător de cuvânt al Teatrului de Balet Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Daniela Lomnesean

Acum 4 ani

Acum sa fim seriosi, cine intelege baletul inseamna ca are si cultura si nivelul financiar necesar. Cu alte cuvinte, nu sta in garsoniera impreuna cu inca 7 persoane cu masina scumpa in fata scarii, cum fac conlocuitorii nostri mai de la sud, pe care dealftel ii respectam pentru ca ajuta firmele noastre sa nu intre in faliment.
Raspunde

ger

Acum 4 ani

https://www.siebenbuerger.de/zeitung/artikel/kultur/11031-herausragende-ballerina-zum-tod-von.html INGE SCHNELL-STATNIC - astfel ar trebui sá se numeascá Teatrul de Balet din Sibiu
Raspunde

Zaraza

Acum 4 ani

Bugetul aprobat pentru CULTURĂ pe 2020 este de 46 milioane lei( aproximativ 10 milioane de euro!!!) Nu ajung pentru subvenționarea biletelor? Dar ei sunt niste profesioniști frumoși și merită !
Raspunde

spectator

Acum 4 ani

Daca s-a dus dl. Pop la Bucuresti si se va implica in cultura, va curge numai lapte si miere. Bietii artisti vor fi in sfarsit fericiti si plini de bani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus