Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Primăria Șelimbăr anunță că 20% din bugetul pe 2020 merg către educație

Primăria Șelimbăr anunță că 20% din bugetul pe 2020 merg către educație

Două grădinițe, o zonă de promenadă, construcția Punctului de lucru ISU din Șelimbăr, reabilitarea podului din Bungard sunt doar câteva dintre investițiile menționate de primarul Marius Grecu pentru anul 2020, în comuna Șelimbăr. Toate sunt incluse în bugetul de 31,69 milioane de lei alocat de administrația locală pentru acest an și anunțat pe site-ul primăriei. Bugetul alocat de administrația locală comunei Șelimbăr pe anul 2020 este de 31,69 milioane de lei, se arată pe site-ul instituției. Din totalul sumei, 6,43 milioane de lei sunt alocați pentru educație. La această sumă se mai adaugă un excedent de 28,3 milioane lei, bani alocați deja pentru diverse investiții aflate în desfășurare. „Pe lângă banii alocați în mod curent pentru educație, în acest an avem demarate proiecte importante în acest domeniu. Este vorba în primul rând de construcția unei grădinițe pe strada Doamna Stanca, pentru care s-au alocat 5,19 milioane de lei”, scrie primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu. Pe lângă construcția acestei grădinițe, s-au mai alocat în proiectul de buget pe 2020 încă 151 mii lei pentru proiectarea unei a doua grădinițe, ce urmează să fie construită în cartierul Tineretului. „Cea mai mare investiție care a fost cuprinsă în acest proiect de buget este amenajarea unei zone de promenadă între străzile Mihai Viteazu și Octavian Goga, intersecția cu George Coșbuc. Pentru realizarea acestui proiect s-au alocat 5,67 milioane de lei. O altă investiție importantă este construcția Punctului de lucru ISU din Șelimbăr, proiect care este estimat să se ridice la suma de 1,92 de milioane lei. Pentru reabilitarea podului din satul Bungard s-au alocat de asemenea 1,45 milioane lei, pentru reabilitarea podului din Mohu – 1,34 milioane lei, iar pentru reabilitarea drumului principal din satul Bungard s-au alocat 2,88 milioane lei. Pentru reabilitarea străzii Sevișului s-au alocat în total 6,57 milioane de lei, împărțiți pe bugetul localității din doi ani: 3 milioane în 2020 și 3,57 milioane în 2021. În plus, o investiție extrem de importantă este realizarea celor cinci stații de pompare din Veștem, Mohu și Bungard, pentru care s-au alocat 4,159 milioane lei. ”Odată puse în funcțiune aceste pompe, sistemul de canalizare va descărca tot volumul în stația de epurare de la Mohu”, mai scrie primarul comunei.

Cheltuielile preconizate, pe capitole bugetare

Autorități publice și acțiuni externe – 8,35 milioane lei, din care ordine publică și siguranță națională – 3,25 milioane lei Învățământ – 6,43 milioane lei Sănătate – 71.000 lei Cultură, recreere, religie – 3,65 milioane lei Asigurări și asistență socială – 2,02 milioane lei Locuințe, servicii și dezvoltare publică – 4,51 milioane lei Protecția mediului – 4,44 milioane lei Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă – 1,27 milioane lei Transporturi – 25,47 milioane lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

wut

Acum 4 ani

"20% din bugetul pe 2020 merg către educație" ....cred ca formula gramaticala corecta este "merge" nu "merg" :) Nu?
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

daca e mai mult de 1 % e "merg"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus