Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Un bărbat de 43 de ani, primul deces din cauza gripei la Sibiu

Un bărbat de 43 de ani, primul deces din cauza gripei la Sibiu

Primul deces într-un caz în care a fost confirmat prezența virului gripal a fost anunțat  de reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu. Este vorba despre bărbatul din Poplaca, care se afla internat în carul Secției Clinice ATI. Bărbatul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezența virusului gripal și care a fost internat în carul Secției Clinice ATI la spitalul din Sibiu, a murit în cursul zilei de sâmbătă, 26 ianuarie. Reprezentanții spitalului spun că a intrat într-un stop cardio respirator neresuscitabil. „Vă reamintim că pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie fiind diagnosticat cu gripă. Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

Bărbatul nu a fost vaccinat antigripal, iar starea lui a fost gravă de la internare. Cazul lui a fost al doilea caz de gripă confirmat în Sibiu. În perioada 24 – 26 ianuarie inclusiv, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide dintre care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, internați în cadrul secției Boli Infecțioase. Decebal Todăriță spune că acesta este primul deces înregistrat la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus