Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Lucrări de 27 milioane de lei care vizează canalizarea din Șelimbăr

Lucrări de 27 milioane de lei care vizează canalizarea din Șelimbăr

Pe ședința de consiliu local din această lună din comuna Șelimbăr sunt cinci proiecte de investiții care se referă la rețeaua de canalizare a localității. În patru proiecte se propune montarea de stații de pompare, iar cel mai însemnat din punct de vedere valoric se referă la preluarea apelor pluviale din zona Brana – Seviș. Investițiile totale se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei.

La Bungard se preconizează o investiție de 629 mii de lei pentru o stație de pompare SP 2, cu conductă de refulare canalizare. ”În prezent, pe zona respectivă există rețele apă-canal, dar aceasta nu se deversează nicăieri, fiind vidanjate periodic din căminul de capăt. În urma analizei de nevoi, rezultă necesitatea unei stații de pompare SP2 Bungard cu conducta de refulare canalizare”, se arată în raportul de aprobare.

O stație de pompare SP 2 va fi montată și la Veștem, costurile fiind de 559 mii lei, iar explicația este aceeași. În satul aparținător Mohu se intenționează să se construiască două stații de pompare, una de tip SP1, iar alta de tip SP 2. Pentru stația SP 1 de la Mohu, lucrarea ce apare pe lista de investiții din această lună se preconizează a se cheltui 1,084 milioane lei. Stația de pompare SP 2, care va prelua atât satul Mohu, cât și satul Veștem, va costa 535 mii lei, conform datelor prezentate pe site-ul primăriei.

În plus față de aceste investiții, în aceeași ședință de consiliu local este propusă o investiție de peste 24 milioane de lei, care prevede amenajarea unui canal pluvial colector între strada Pictor Nicolae Brana și Seviș. ”În prezent, zona din comuna Șelimbăr prevăzută între Valea Săpunului, strada Mihai Viteazu și râul Seviș este inundabilă, la ploi, apa stagnează lângă linia de cale ferată și pe câmpurile libere din apropiere, neavând unde se deversa. Valea Săpunului nu face față la ploi de mai lungă durată, intense sau torențiale, astfel că toată zona este în pericol de inundații la orice ploaie serioasă”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

De povesti suntem satui. Toate astea trebuiau făcute de multa vreme. Grecu, demisia!! DNA, vrem ancheta amănunțita asupra corupției grave din primariile Selimbar si Cisnădie. Toti cei care au furat un ac, puscaria si recuperat prejudiciu!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus