Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Actualizare: Pacienta anunțată ca decedată din cauza gripei nu avea, de fapt, gripă

Actualizare: Pacienta anunțată ca decedată din cauza gripei nu avea, de fapt, gripă

O femeie în vârstă de 90 de ani a decedat, miercuri, la Spitalul Județean Sibiu. Reprezentanții Spitalului au anunțat că femeia era ”diagnosticată pozitiv pe baza testului rapid de gripă”, însă rudele celei care a decedat susțin că investigațiile infirmă suspiciunile de gripă.

”Este o eroare, nu este vorba de gripă. Au venit și rezultatele de la Institutul Cantacuzino, care infirmă faptul că ar fi fost bolnavă de gripă. Aseară a intrat în stop cardio-respirator, mai apoi a fost dusă la reanimare și mi-au spus că are gripă, să ne dezinfectăm, inclusiv hainele. Am fost anunțați, mai apoi, la 12 noaptea, că a decedat. De dimineață, ni s-a cerut acordul pentru a face autopsia și a se recolta probe, acord pe care l-am dat. După prânz, de la societatea de pompe funebre am aflat că au venit rezultatele de la București și că nu e vorba de nicio gripă. Am fost disperați, nu am putut pleca nicăieri, am făcut teste și nouă și copilului nostru, iar rezultatele au fost negative”, au comunicat rudele pacientei decedate, pentru Turnul Sfatului.

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Spitalului au declarat că anunțul decesului a fost făcut înainte de sosirea rezultatelor de la Institutul Cantacuzino. (Traian Deleanu)

Membrii familiei persoanei decedate au transmis și o copie a certificatului de deces eliberat în cursul zilei de joi Membrii familiei persoanei decedate au transmis și o copie a certificatului de deces eliberat în cursul zilei de joi

Știrea inițială

O femeie în vârstă de 90 de ani a decedat ieri la Spitalul Județean Sibiu. Pacienta a fost dusă la urgențe cu pneumonie severă, ventilată mecanic, iar la testarea rapidă a fost diagnosticată pozitiv pentru gripă.

Femeia a fost internată ieri, după ce a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, cu Serviciul de Ambulanță. „Femeia prezenta multiple comorbidități asociate vârstei, pneumonie severă și era ventilată mecanic. Pacientei i s-au recoltat probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

În cadrul Secției Clinice ATI se mai află internați trei pacienți cu infecții respiratorii. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani cu suspiciune de gripă pe bază de test rapid, stabil, conștient și sub tratament, internat ieri prin UPU și o femeie de 35 de ani, diagnosticată cu pneumonie masivă dreapta și Infecție Acută a Căilor Respiratorii Superioare, cu rezultat negativ pe baza testului rapid de gripă. Femeia a fost adusă de SMURD la UPU Sibiu în cursul zilei de ieri, iar acum este ventilată mecanic. Pacientei i-au fost recoltate probe biologice pentru analize la Institutul Cantacuzino din București. De asemenea, a fost internat un bărbat de 79 de ani, adus de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu stop cardio-respirator, cu pneumonie interstițială și pneumopatie, ventilat mecanic, fără suspiciune de gripă în momentul de față.  

În prezent, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase mai sunt internate 14 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide și pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, cu evoluție favorabilă, transmit reprezentanții spitalului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus