Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Două sondaje în aceeași perioadă. Diferență de peste 10 procente la un singur partid

Două sondaje în aceeași perioadă. Diferență de peste 10 procente la un singur partid

În sondajele IMAS și CURS realizate în luna ianuarie apar diferențe esențiale. Dacă datele IMAS arată că PNL ar fi votat la alegerile parlamentare de 47,4% dintre cei chestionați, în sondajul CURS reiese că doar 37% ar vota cu liberalii. Diferențele de date în situația PSD sunt ceva mai mici: 18,5% au social-democrații în analiza sociologică realizată de IMAS, în timp ce CURS estimează votul pro-PSD la 26%.

În sondajul IMAS, USR este în creștere în opțiunile alegătorilor, de la 11,5 la 12,4 % dintre voturi, față de analiza sociologică din luna decembrie, iar UDMR și ALDE, în scădere. Cea mai abruptă cădere în sondaje față de ultima lună din 2019 se înregistrează în dreptul partidului Pro România. UDMR scade la 4,7 procente, de la 5 la sută cât avea în decembrie. PMP pierde un procent față de luna decembrie și este cotat cu 1,8 la sută din sufragii. Și ALDE e în ușoară scădere – 3,2%. Pro România scade de la 6,4 la 3,8 la sută. Formațiunea PLUS ar aduna 3,4 la sută din opțiunile de vot. 2,6 la sută ar vota cu alte partide decât cele menționate.

Sondaj-IMAS-Ianuarie-2020-Parlament-1 (1) Sondaj-IMAS-Ianuarie-2020-Parlament-2

Nu s-ar prezenta la vot 4 la sută și nu știu sau nu au răspuns aproape 18 la sută. Interviurile pentru sondajul IMAS au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%, iar studiul este realizat la comanda Europa FM.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare sociologică, care arată că PSD pare să își revină ușor după înfrângerile electorale din 2019. Conform datelor CURS, PNL ar avea 37%, PSD – 26%, Alianța 2020 USR-PLUS – 14%, Pro Romania – 6%, UDMR – 5%, ALDE – 4%, PMP – 4% și PER – 3%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Liviu

Acum 4 ani

UDMR, Pro Romania, ALDE, PMP si chiar PSD - trebuie sa dispara definitiv din Parlament si din viata politica a tarii. Doar cu Alianta 2020 la putere si PNL in Opozitie ne vom indrepta spre o democratie reala si occidentalizare a societatii.
Raspunde

Daniel San

Acum 4 ani

PSD si PSD2, adica pro romania tv al marelui ctitor de moschei, ponta, trebuie sa emigreze in puscarii sau state central asiatice, unde se potrivesc mai bine. Au distrut tara asta, acest partid socialist, urmas al comunistilor.
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

sondajul este real si reflecta dorinta multor romani de a fi in dependenta de puterile din vestul ue. Dreapta nu exista in Romania,cei care isi spun asa vor un stat minimalist in care cetateanul sa aiba grije de tot,de salarii,de pensii de educatie ,de sanatate,statul ,trebuind doar sa-i stoarca de impozite pentru a servi interesele straine tarii in scopul avantajelor individuale pentru elitele puterii si familiile lor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus