Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Învățătoarea care lipsește de la cursuri din septembrie iese la pensie

Învățătoarea care lipsește de la cursuri din septembrie iese la pensie

Învăţătoarea care a lipsit de la ore timp de peste patru luni, din septembrie până în ianuarie, invocând motive medicale, a anunţat, luni, conducerea Şcolii Gimnaziale "Radu Selejan" din Sibiu că a decis să se pensioneze, elevii putând astfel să aibă un alt cadru didactic până la finalul anului şcolar, a precizat inspectorul general adjunct, Gheoghe Bîrză, citat de Agerpres.

"Doamna învăţătoare a anunţat azi-dimineaţa (luni - n.r.) şcoala că se va pensiona. Aşa am fost anunţaţi la Inspectoratul Şcolar", a declarat Gheoorghe Bîrză.

Cazul învăţătoarei Adela Achim, de la Şcoala Gimnazială "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, care lipseşte de aproape 80 de zile, fiind în mai multe concedii medicale, cu boli diferite, nu este singurul şi se poate întâlni la orice şcoală din România, singura soluţie pentru această problemă fiind schimbarea legii, conform şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Alexandru Dumbravă.

"Situaţia la Şcoala 21 este o situaţie care, în principiu, se poate întâlni la orice şcoală din România. În mod normal, atunci când un dascăl intră în concediu medical, primele cinci zile, el este înlocuit colegial de alţi colegi. (...) Atunci când o astfel de situaţie se întâmplă la învăţători în special, lucrurile devin mai grave pentru că învăţătorul respectiv are ore toată ziua cu copiii respectivi şi este greu să găseşti alt învăţător disponibil în şcoală, printre colegi, care să stea toată ziua cu copiii respectivi", a declarat recent, într-o conferinţă de presă, Alexandru Dumbravă, citat de Agerpres.

Conform şefului ISJ Sibiu, învăţătoarea în cauză face acest lucru de mai mulţi ani.

"Cazul doamnei este un caz mai special, care a început cu mulţi ani în urmă. Cred că la dumneaei este de vreo şase ani situaţia, numai că anul acesta lucrurile au degenerat", a mai precizat Alexandru Dumbravă.

Învăţătoarea era cercetată de ISJ şi Poliţia Sibiu pentru a lămuri dacă certificatele de concedii medicale au fost eliberate corect.

Potrivit şefului ISJ Sibiu, "unul dintre medicii care îi acordau concedii medicale, din judeţul Argeş, nu din judeţul Sibiu, a fost amendat de către Casa de Sănătate, pentru că depăşise numărul maxim de zile de concedii iniţiale pe care i le poate da".

Cei 21 de elevi din clasa I, unde ar fi trebuit să predea învăţătoarea, au fost supravegheaţi de diverse cadre didactice, dar şi de femeia de serviciu şi au fost lăsaţi chiar nesupravegheaţi, potrivit conducerii şcolii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 4 ani

Nu inteleg de ce o cercetati pe aceasta domna, cand si "prima doamna" si "primul domn" au folosit metode similare pentru a tine posturile ocupate chiar daca nu se putea pune problema activitatii in unitatea de invatamant?
Raspunde

...

Acum 4 ani

:) daca zici ceva de rau despre anumite persoane iti primesti downvote de la "fani" chiar daca este total adevarat ce ai spus despre ei
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

a decis sau ...i-au dat papucii? oricum greu pentru elevi si pentru viitorul dascal sa recupereze din materie
Raspunde

un cetatean

Acum 4 ani

Toata lumea i-a sarit femeii in cap, or facut antagonistul din ea. Chiar nu cred ca femeia respectiva isi baga concedii medicale din rea-vointa. Asta imi suna a "burn-out". Un termen medical inexistent in medicina muncii din Romania. Cadrele didactice sunt printre cele mai afectate de aceasta boala. S-a dovedit inca o data cat de inflexibil este sistemul de invatamant, cat de neputinciosi sunt toti sa gaseasca o solutie. Daca nu se mediatiza odata asta, copiii inca erau supravegheati de te miri cine si invatatoarea se chinuia in continuare sa-si ia concedii medicale.
Raspunde

gramaticus

Acum 4 ani

Pentru burn-out si extenuare psihica nu se da concediu medical tot cate 5 zile, fiecare saptamana, daca mergi la medicul de familie si spui ca esti epuizat, iti face un consult, iti da 2 saptamani de medical si basta :) Nu mi se pare corect cum a actionat invatatoarea. PS: Serios, cadrele didactice sunt extenuate? Saracii de ei. Pai de ce si-au ales meseria asta, nu stiau ca au de a face cu tot felu de derbedei (la pachet cu parintii lor, poate la fel de derbedei) ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus