Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Gestionarea sistemului de iluminat public din Sibiu a fost delegată pe o perioadă de patru ani

Gestionarea sistemului de iluminat public din Sibiu a fost delegată pe o perioadă de patru ani

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru delegarea gestiunii iluminatului public din municipiul Sibiu pentru următorii patru ani. În urma unei proceduri de achiziție la care au participat patru ofertanți, contractul a fost semnat cu asocierea SC Flash Lighting Services SA București & SC Electro-Con Impex SRL Sibiu, având o valoare maximă de 42 de milioane de lei.

“Iluminatul străzilor și spațiilor publice este un serviciu de utilitate publică de maximă importanță. De aceea este necesară gestionarea profesionistă a acestuia, prin întreținere, reparații, investiții și implementarea unor sisteme de gestionare moderne care să asigure operativitatea în intervenții. Prin delegarea gestiunii acestui serviciu public vom reuși ca în următorii ani iluminatul public în Sibiu să fie mai eficient.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Iluminat parc Sub Arini (6)

Acest nou contract aduce următoarele îmbunătățiri principale în beneficiul cetățenilor:

  • Întreținerea iluminatului stradal se va face mai operativ. Firmele contractate pun la dispoziția cetățenilor un dispecerat non-stop, apelabil la numărul de telefon - 586.462 adică 0751LUMINA – ușor de reținut urmărind literele de pe tastatura telefonul – sau pe adresa de email – iluminat@sibiu.ro - la care cetățenii pot sesiza defecțiuni ale sistemului de iluminat stradal. Dispeceratul este  funcțional din data de 5 februarie. În fiecare zi, operatorul va livra Direcției Tehnice un raport privind sesizările primite, indicând pe cele soluționate și pe cele aflate în lucru, iar Direcția Tehnică va verifica în teren realizarea lucrărilor și va aviza plata lucrărilor de întreținere și reparații.
  • Aprinderea, stingerea și sesizarea defecțiunilor iluminatului public se va face de la distanță, în timp real. Operatorul contractat va realiza un sistem de telegestiune a iluminatului public. Practic, de la distanță, se va putea aprinde sau stinge iluminatul și se pot identifica în timp real becurile arse sau defecțiunile mai însemnate.
  • Iluminatul public se va moderniza prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED. Acolo unde nu s-a realizat deja, operatorul va înlocui rețelele de alimentare a iluminatului public și corpurile de iluminat cu unele mai eficiente, cu LED. Noile rețele de alimentare vor fi introduse în subteran, în canalizația metropolitană. Astfel, iluminatul public se va extinde în zonele noi ale orașului și va deveni mai eficient ca și consum și ca luminozitate. În cazul proiectelor de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public, firma contractată va alcătui proiecte tehnice în funcție programele de investiții aprobate de Primăria Municipiului Sibiu, iar plata pentru lucrările propriu-zise se va face tot în baza situațiilor de lucrări efectiv realizate, verificate de Direcția Tehnică.
  • Îmbunătățirea iluminatului arhitectural al clădirilor din centrul istoric, al monumentelor și obiectivelor de interes turistic.
  • Gestionarea iluminatului festiv, incluzând montarea și demontarea acestuia, reparații și întreținerea corpurilor care alcătuiesc iluminatul festiv.

Precizăm că firmele contractate vor raporta în permanență Primăriei Sibiu defecțiunile și intervențiile realizate, precum și stadiul proiectelor de modernizare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Luminita de pe strada

Acum 2 ani

Sunt curios cat dureaza acum sa schimbe in bec pe strada. Anul trecut am facut o sesizare pt.o strada din cartier si a durat 3 saptamani. A doua oara am facut sesizare chair pt.strada pe care locuiesc. Aici a durat 1 luna. Hai sa vedem!
Raspunde

El Dorado

Acum 2 ani

Nici o masa fara peste si nici un contract fara pamant bildig sau etero con.
Raspunde

Marcu

Acum 2 ani

Ce frumooooss! Sa mai pape si gura lor. Si sa vina spaguta mai lin in buzunarele primariei...
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

De la inceputul saptamanii pe str.Autogarii nu functionau decat cateva lampi pe o parte a strazii si pe cealalta parte ioc.Strada este lata si lampile de pe o parte nu fac suficienta lumina incat sa acopere si partea opusa .Acolo ar trebui schimbat sistemul si inlocuit cu leduri mai puternice si mai economice avnd in vedere ca este o strada intens circulata.Pe de alta parte cum era de asteptat si logic a castigat ci trebuie....
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

Electro Con este firma de casa a primariei Sibiu...pe unde trec lasa un dezastru in urma...vezi de ex. iluminatul din parcul Sub Arini!
Raspunde

Darius

Acum 2 ani

Electro Con este firma de casa FDGR, e normal sa primeasca o paine calda inainte de alegerile locale.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Pe strada Centumvirilor nu au fost in stare sa schimbe 3 becuri de 1 an de zile. La ultima sesizare in aplicatia City App au raspuns "Sesizarea va fi solutionata in viitor". De atunci au trecut 3 luni. Poate in viitorul fara Fodor@Co! Raspunsuri in bataie de joc!
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

cel mai bine este sa suni la numarul indicat mai sus...eu zic ca se va rezolva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus