Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Noul pod peste Cibin, scos la licitație pentru execuție: 5,5 milioane de lei și termen de 12 luni

Noul pod peste Cibin, scos la licitație pentru execuție: 5,5 milioane de lei și termen de 12 luni

Primăria Sibiu a publicat anunțul licitației pentru execuția unui nou pod peste Cibin, pe strada Rozmarinului, pod care ar urma să folosească viitoarei conexiuni dintre cartierele Ștrand și Turnișor.

9 martie 2020 este termenul limită până la care firmele interesate pot depune oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului de execuție a unui nou pod peste râul Cibin. Acest pod îl va înlocui pe cel existent pe strada Rozmarinului (din cartierul Turnișor), construit în 1960, cu o lățime de 4,4 metri, fără trotuare și cu o restricție de tonaj de 3,5 tone.

Suprastructura viitorului pod va avea o deschidere de 24 de metri, iar lățimea totală va fi de 15,7 metri, din care carosabilul va avea 7,8 m, trotuarele – câte 1,5 metri fiecare, pistele de bicicliști – câte 1,5 metri fiecare, restul spațiilor fiind alocate parapetelor de siguranță și a balustradei pentru traficul pietonal. Lungimea totală a podului va fi de 31 de metri. ”Schema statică a podului este grinda simplu rezemată. Între pistele de bicicliști și partea carosabilă se va monta parapet de protecție. Infrastructura podului este alcătuită din două culei masive din beton armat. Culeile sunt fundate indirect pe piloți forați de diametru mare. Suprastructura podului este alcătuită din două culei masive din beton prefabricat comprimat cu lungimea de 24 de metri”.

Sursa: documentația de atribuire a contractului Sursa: documentația de atribuire a contractului

Potrivit cerințelor din caietul de sarcini înainte de demolarea podului existent, la 15 metri în aval va fi amenajată o pasarelă pietonală provizorie, utilizată pe perioada construirii noului pod.

”Albia râului Cibin se va calibra și curăța de vegetație și material solid sub pod și pe o lungime de 60 de m în amonte și 30 de m în aval, astfel încât apa să curgă pe toată lățimea acesteia”, se mai arată în proiectul tehnic elaborat de Dev In All SRL, din Iași. Pe porțiunea pe care albia va fi curățată, malurile vor fi protejate cu gabioane (coșuri de sârmă umplute cu pietriș).

Strada Rozmarinului, modernizată parțial

Tot în cadrul acestui proiect urmează să fie realizată și o estacadă (construcție care susține, la înălțime, conducte sau instalații de transport), la o distanță de 5,5 m în amonte de pod. Estacada va fi folosită pentru supratraversarea conductei de apă peste albia Cibinului. Estacada va avea o deschidere de 30 de metri între piloni și o lungime totală de 35,7 metri.

Sursa: Google Maps Sursa: Google Maps

Contractul scos la licitație prevede și reabilitarea străzii Rozmarinului pe o lungime de 125 de metri (amenajarea carosabilului, a trotuarelor, pistelor de biciclete și acceselor la proprietăți, amenajarea rețelei de canalizare pluvială). Actualul sistem de iluminat va fi schimbat, cu unul având corpuri de iluminat de tip LED și stâlpi din țeavă metalică. Lucrările la pod vor afecta și rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 80 de metri.

Potrivit caietului de sarcini, termenul de execuție a podului și a celorlalte lucrări este de cel mult 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Garanția cerută este de cinci ani de la recepția la terminarea lucrărilor. Bugetul alocat acestui contract este de cel mult 5.566.829 de lei, fără TVA. Unicul criteriu de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut.

Pistele de biciclete ”nu se pupă”

Noul pod peste Cibin de pe strada Rozmarinului va fi construit în contextul în care Primăria intenționează să amenajeze o nouă stradă prin zona Câmpșor, care să lege cartierele Ștrand de Turnișor. Proiectarea și execuția noii străzi au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute: potrivit datelor din caietul de sarcini, viitoarea stradă care va avea o lungime de aproximativ un kilometru va fi construită și cu amenajarea de piste de biciclete. Acestea ar urma să aibă o lățime cumulată de 2,5 metri și vor fi amplasate alăturat pe trotuarul de pe partea dreaptă a drumului (sensul de mers către Turnișor). Doar că, potrivit proiectului elaborat pentru podul care ar urma să fie acum construit în continuarea noii străzi, pistele de biciclete nu mai sunt una lângă alta, ci de o parte și de alta a străzii, între trotuare și partea carosabilă. Disfuncționalitatea ar putea fi remediată în faza de proiectare a străzii tocmai scoasă la licitație.

Citește și Strada nouă din Câmpșor, scoasă la licitație: 1.065 de m, piste de biciclete pe trotuar, barieră automată la calea ferată

Sursa foto principală: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Tocmai, ca daca se pupau

Acum 4 ani

am fi iesit din tiparul actualelor “piste” de biciclete din Sibiu. Stati sa vina primavara, sa vedem si nou reglementatele trotinete electrice pe langa biciclete, esuate prin gurile de canal ce se casca pe asanumitele piste
Raspunde

Shadow

Acum 4 ani

Deci o bandă pe sens...
Raspunde

Sorana Mihuțescu

Acum 4 ani

Cota sa castige Teldrumul sibian, Terra, este de 1,07, conform caselor de pariuri.
Raspunde

Santa klaus

Acum 4 ani

Oare , când pune mana Terra SI pe terenul care a aparținut Tursib de pe Calea Dumbrăvi din Sibiu , câtă apă mai curge pe Cibin până atunci
Raspunde

Cojan C.

Acum 4 ani

Dacă podul ăsta ar fi f construit în continuarea străzii E. A. Bieltz deci pe strada Ghiocelului cred ca era mult mai bine. Chiar dacă ar fi trebuit făcute doua trei demolări era o cale dreaptă fără zig zaguri și străzi înguste după care urmează un pod frumos, nou dar după colț.... În articol nu se vede dacă se fac modificări pe străzile acelea înguste unde și să-și parcheze mașina în curte devine o problema.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus