Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Pitch Session la Bursa de Spectacole. Chiriac: Astfel de sesiuni mai există doar la New York și Shanghai

Pitch Session la Bursa de Spectacole. Chiriac: Astfel de sesiuni mai există doar la New York și Shanghai

Bursa de spectacole nu va lipsi nici anul acesta din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Constantin Chiriac, președintele festivalului, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că evenimentul va aduce și o noutate. Este vorba despre Pitch Session, o sesiune în cadrul căreia producătorii vor putea selecționa zece din cele mai bune spectacole.

În ediția FITS din acest an, Bursa de Spectacole se desfășoară în perioada 15 – 20 iunie. Înscrierile pentru acest eveniment au început, iar reprezentanții festivalului anunță că cei care reușesc să se înscrie până în 29 februarie vor beneficia de reduceri substanțiale. Termenul final de înscriere pentru această ediție este 31 martie. Anul acesta, organizatorii anunță și o noutate. Este vorba despre Pitch Session, un eveniment în care să se selecționeze cele mai bune spectacole. „ Este o sesiune în care un juriu internațional, mari personalități ale lumii, propun mari spectacole de diverse formule, de diverse genuri. Un alt juriu, de asemenea format din mari personalități, vor alege. Vor fi în jur de 80, 100 de propuneri de spectacole, de toate felurile, pornind de la zona familială, copii, la zonă interdisciplinară, teatru, operă, muzică, orice fel de spectacol și vor fi 10 spectacole selectate, iar cei 10 vor trimite câte o echipă de doi oameni care să prezinte timp de șase minute proiectul, în fața tuturor producătorilor care vin, cu imagini, cu condiții tehnice, cu condiții financiare și vor fi alte patru minute pentru ca producătorii să pună întrebări. Multe din spectacolele foarte importante le-am adus din această zonă și nu sunt multe locuri în lume unde să existe astfel de sesiuni. Este la New York, la Shanghai și acum, la Sibiu”, spune Constantin Chiriac. Bursa de Spectacole se dorește a fi o importantă rețea culturală, care se adresează tuturor profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului, care mijlocește legătura dintre festivaluri și artiști, companii independente și instituții de stat.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Anemona Perisoreanu

Acum 2 ani

Superioritatea Sibiului fata de New York si Shanghai este evidenta! Sibiul impune ritmul de cultura, civilizatie si bogatie pe tot globul!
Raspunde

gramaticus

Acum 2 ani

Nu te plictisesti de tine insuti? Ca noi de tine, cam da... Aproape la fiecare articol iti pui un nume gasit cu varful unghiei in locuri in te scarpini si nu intra soarele si dupa aceea debitezi ironii ieftine prin comentarii - ca nu le pot numi "trollari". Gasete-ti un hobby mai interesant, "troll" de 2 bani :)
Raspunde

Marcu

Acum 2 ani

Megalomanul Chiriac revine in forta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus