Dacă alegerile pentru rectoratul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au stârnit ample energii după înscrierea a cinci candidați, scrutinul pentru rectoratul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu se anunță a fi unul cu final cât se poate de previzibil.
Gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan este singurul candidat înscris în cursa pentru funcția de rector al AFT ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, funcție pe care Bârsan o ocupă din 2011. Alegerile care ar urma să îi confirme continuarea mandatului de rector sunt programate pe 18 februarie 2020.
”Apreciez că am reuşit împreună să transformăm Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu într-o universitate militară aflată în avangarda învăţământului superior militar”, scrie Ghiță Bârsan în planul managerial realizat în contextul noii candidaturi. Document în care comandantul Academiei de la Sibiu răspunde și la întrebarea ”ce nu am reușit să realizăm în această perioadă?”. ”Probabil «Multe» ar spune cei care gândesc că o organizaţie militară, de altfel birocratică prin definiţie, s-ar putea schimba peste noapte (sau în patru ani!) sau cei pentru care timpul nu mai are aşteptare. „Sigur acesta nu este finalul”, spun ceilalţi care cred în proiecte ireversibile, cei care au răbdarea rezultatelor, fac faţă încercărilor timpurilor şi înţeleg responsabilitatea pentru pregătirea generaţiilor viitoare. Având în vedere cele anterior prezentate, apreciez că devenirea durabilă a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu nu poate fi realizată decât pe fundamentul unei analize obiective a stării actuale, analiză pe care am prezentat-o în cadrul evaluării stării academiei”, răspunde Ghiță Bârsan în planul său managerial.
Acreditările cu ”grad de încredere ridicat”, personalul didactic, parteneriatele și infrastructura Academiei sunt printre punctele tari enumerate de rectorul AFT. În ceea ce privește punctele slabe, Bârsan amintește de deficitul de personal, dar și de faptul că ”asigurarea cu diferite categorii de materiale, echipament, muniţii este deficitară sau se realizează cu dificultate”. ”În termeni teoretici şi practici, în viziunea mea pentru noul mandat de rector (comandant) primează consolidarea proceselor educaţionale şi organizaţionale implementate în ultimii ani, cu evaluări de proces corecte şi cu asumarea corecţiilor necesare atingerii finalităţilor proiectate şi fundamentării dezvoltării durabile a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în contextul dinamicii cadrului legislativ naţional şi european”, se mai arată în planul de management al lui Ghiță Bârsan.
În următorul mandat, el își propune continuarea modernizării poligonului de instrucție de la Daia, unde ar urma relocat poligonul de la Poplaca.
După cum amintește Ghiță Bârsan în planul său managerial, anul acesta se împlinesc 100 de ani de existență la Sibiu a unei instituții de formare a ofițerilor pentru armata română și, respectiv, 25 de ani de existență a instituției universitare militare.
Descarcă de aici Program managerial Ghita Barsan
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Academia Forțelor Terestre , raftul cu experiențe , Lucian Blaga , alegeri , Academiei Forțelor Terestre , Academia Regală Daneză , Rectoratul Universității , Ghiță Bârsan , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu
Vizualizari: 4696
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Iliescu
Acum 3 ore
Troll.E.Buzu
Acum 3 ore
Lutte
Acum 3 ore
Pastor Marginas
Acum 4 ore
Emil