Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Galerie Foto/ Grădiniță de 2,2 milioane lei ridicată la Turnu Roșu

Galerie Foto/ Grădiniță de 2,2 milioane lei ridicată la Turnu Roșu

În Turnu Roșu a fost construită, de la zero, o grădiniță după ultimele standarde europene, așa cum spune Stelian Istrate, primarul comunei. Este vorba despre o investiție de 2,2 milioane lei din care 1,6 milioane lei au fost bani primiți de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, restul banilor fiind alocați de Consiliul Local. Copiii Grădiniței cu Program Normal din localitate și-au început activitatea în noul sediu, astăzi, 11 februarie.

O grădiniță nouă și modernă a fost ridicată în Turnu Roșu și inaugurată duminică, 9 februarie, în prezența mai multor oficialități, printre care și prof. Alexandru Dumbravă, inspectorul general școlar și prof. Gheorghe Bîrză, inspector general adjunct. Potrivit reprezentanților Primăriei Turnu Roșu, grădinița a fost ridicată în mai puțin de un de zile de la semnarea contractului de lucrări. Are patru săli de clasă, toate dotate cu mobilier nou și aparatură necesară desfășurării unui act educațional de calitate. Totodată, fiecare sală de clasă are propria toaletă, iar încălzirea în grădiniță este prin pardoseală.

DSC_2250

„Sunt patru săli de clasă, modernizate după ultimele tendințe, cu toalete lângă fiecare sală de clasă, cu televizor în fiecare sală de clasă, cu tabla magnetică, cu două videoproiectoare, cu încălzirea prin pardoseală, iar mobilierul este nou. Copiii au un loc de joacă special amenajat pentru ei”, spune Stelian Istrate, primarul comunei Turnu Roșu.

Grădinița a fost ridicată cu o investiție de 2,2 milioane de lei, dintre care 1,6 milioane lei au fost dați de Ministerul Dezvoltării. Restul banilor au fost dați de Consiliul Local.

DSC_2244„Este un spațiu destinat doar grădiniței, doar preșcolarilor și se asigură astfel, siguranță într-un proces educațional de cea mai înaltă ținută. Copiii au toalete și chiuvete adaptate vârstei, iar condițiile de igienă sunt net superioare celor de până acum. Înainte copiii mergeau într-un spațiu foarte mic, destinat grădiniței, dar oarecum comun cu accesul la sala de sport. De asemenea, copiii vor beneficia de un loc de joacă făcut special pentru ei, pentru nevoile lor”, spune și Mihaela Floare, directorul grădiniței.

La ora actuală, grădinița este frecventată de 54 de copii, împărțiți în trei grupe (mică, mijlocie și mare) însă, din spusele primarului, din toamnă numărul acestora va crește. Copiii și-au început activitatea în noul sediu, de astăzi, 11 februarie.

DSC_2320 DSC_2269 DSC_2268 DSC_2260 DSC_2251 DSC_2243 DSC_2231 DSC_2226 DSC_2222 DSC_2207 DSC_2198 DSC_2185

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus