Marţi,
16.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

ADR Centru: Dezbatere despre fondurile europene, la Sibiu

ADR Centru: Dezbatere despre fondurile europene, la Sibiu

Reprezentanții ADR Centru invită sibienii interesați la o dezbatere despre fondurile europene din județul Sibiu.  Dezbaterea va avea loc în 18 februarie, începând cu ora 11.00,  în Sala de ședințe a Consiliului Județean Sibiu.

"Așteptăm alături de noi, toți sibienii interesați de fondurile europene atrase, care se văd în proiecte finalizate sau care sunt în curs de implementare, din mediul rural sau urban. Vom răspunde și celor interesați de fondurile nerambursabile din următoarea perioadă de finanțare, sau celor care vor să afle despre proiectele ce asigură dezvoltarea resurselor umane", se arată în comunicatul ADR Centru.

”Sibiul este un municipiu care, din 2007, a luat un avânt incredibil la capitolul dezvoltare, fiind recunoscute atât pe plan local, cât și internațional. În același timp, județul Sibiul s-a dezvoltat continuu. Aici se vede implicarea constantă a autorităților publice, și chiar și determinarea de care au dat dovadă cei ce gestionează aceste două comunități. Varietatea proiectelor finanțate - care merg de la infrastructură la domenii sociale și educaționale, la sănătate, în special în acele locații care au un stadiu avansat de degradare - demonstrează chibzuința în accesarea fondurilor europene, care completează investițiile din bugetele locale. Însă nu doar orașele, dar și comunele au accesat fondurile europene și s-au dezvoltat, deși poate aceste proiecte sunt mai puțin cunoscute. Totuși, în multe cazuri, localitățile din mediul rural arată mult mai bine, datorită fondurilor europene. Vă invităm să vorbim despre aceste proiecte și despre ceea ce consideră sibienii că mai este important de realizat prin fonduri europene în județ” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe lângă reprezentanții organizatorilor, vor mai lua cuvântul reprezentanții Consiliului Județean, ai Primăriei Municipiului Sibiu, reprezentanții AFIR – agenția națională ce gestionează fonduri europene în mediul rural, precum și ai OIR POSDRU care vor vorbi de programul european ce investește în formarea și dezvoltarea resurselor umane. Toți participanții vor primi din partea organizatorilor materiale informative și promoționale, vor putea vizita expoziția cu imagini a proiectelor finanțate din fonduri europene și vor putea continua discuțiile cu invitații la o cafea. Pentru participare, înscrierea la eveniment se face prin accesarea link-ului următor: http://tiny.cc/wekujz.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus