Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Premieră pe Valea Oltului: CNAIR montează atenuatori de impact

Premieră pe Valea Oltului: CNAIR montează atenuatori de impact

După ce au înlocuit în ultimul an o bună parte din parapetele deteriorat, CNAIR anunță că în premieră montează vineri pe Valea Oltului atenuatori de impact.

Majoritatea atenuatorilor de impact montați până acum în țara noastră se găsesc pe autostrăzi, în special pe Autostrada Soarelui și pe A4. Reprezentanții CNAIR spun că ”atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor”. Scopul este acela de a proteja pasagerii vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

De asemenea ”atenuatorii sunt proiectați cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului”.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea anunță vineri dimineață că pe raza localității Râul Vadului, de pe Valea Oltului, se circulă pe o jumătate de cale, dirijat cu piloți de circulație în vederea amplasării și montării atenuatorilor de impact menționați mai sus, între orele 09 :00 - 16:00.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Alin

Acum 1 an

Ar trebui sa monteze despartitori centrali sa se opreasca depasirile de pe urma carora se moare acolo....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus