Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Directorii de spitale intră în evaluarea PNL, PSD și FDGR

Directorii de spitale intră în evaluarea PNL, PSD și FDGR

Fiecare partid reprezentat în Consiliul Județean Sibiu are un membru desemnat în comisia propusă pentru evaluarea activității managerilor instituțiilor medicale din subordinea CJ.

Gheorghe Sorici (PNL), Pavel Bichicean (PSD) și Paul-Jürgen Porr (FDGR, totodată președintele formațiunii la nivel național) sunt cei trei consilieri județeni propuși să facă parte din comisia de evaluare a activității managerilor celor trei spitale din subordinea CJ Sibiu. Este vorba de evaluarea activității de anul trecut a lui Cornel Benchea, managerul Spitalului clinic județean de urgență, a lui Cristian Roman, managerul Spitalului de pneumoftiziologie, și a lui Sebastian Stroia, managerul Spitalului de psihiatrie.

”Pentru anul 2019, se va evalua activitatea tuturor managerilor unităților sanitare publice aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu. Cu respectarea prevederilor invocate mai sus, doamna Daniela Cîmpean – Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a propus, prin referatul de aprobare și prin proiectul de hotărâre, componenţa Comisiei de evaluare a activităţii managerilor unităților sanitare publice aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu, precum şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor, pentru anul 2019”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre, elaborat pentru stabilirea componenței comisiei de evaluare. În această comisie mai este propus să facă parte și Ștefan Opriș, directorul executiv al Direcției Economice din cadrul CJ Sibiu, iar președinte este propus Marcel Luca (PNL), vicepreședinte al Consiliului Județean. La fel, și comisia de soluționare a eventualelor contestații este formată din câte un membru al fiecărui partid reprezentat în CJ și de un funcționar din cadrul Consiliului. Pentru președinția acestei comisii de soluționare a contestațiilor a fost propus secretarul județului, Ioan Radu Răceu.

Toate contractele cu managerii celor trei spitale au fost încheiate în cursul anului 2017. Evaluarea anuală a acestora poate duce inclusiv la destituirea lor, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Criteriile de evaluare sunt cele de performanță prevăzute în contractul de management al fiecărui director. Proiectul de hotărâre referitor la componența comisiei de evaluare urmează să fie supus votului consilierilor județeni în ședința de săptămâna viitoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 4 ani

Rezultatele la evaluările manageriale ale instituțiilor de Cultura... Nu sunt publice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus