Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Propunere: restricții de viteză pe drumurile sibiene traversate de animalele sălbatice

Propunere: restricții de viteză pe drumurile sibiene traversate de animalele sălbatice

În zonele în care animalele sălbatice au culoare de trecere care se intersectează cu șosele, urmează a fi amplasate panouri de semnalizare și se va propune instituirea unor restricții de viteză.

Între Dealul Dăii și Nocrich drumul județean DJ 106 este adesea traversat de către animalele sălbatice care merg să se adape din Hârtibaci. Este unul din exemplele date de administratorii fondurilor cinegetice din județul Sibiu, la prima întâlnire cu reprezentanții conducerii Consiliului județean Sibiu pe tema identificării tronsoanelor de drumuri județene tranzitate și de animale sălbatice. În aceste zone ar urma amplasate de către autoritățile județene indicatoare de avertizare ”Atenție animale”, în speranța reducerii numărului de accidente rutiere provocate de animalele sălbatice aflate pe carosabil. În paralele, pe aceste sectoare de drum urmează a fi propuse instituirea de restricții de viteză, care vor fi stabilite împreună cu reprezentanții IPJ Sibiu. Lista zonelor în care traseele animalelor sălbatice se intersectează cu drumurile județene urmează să fie transmisă autorităților de către reprezentanții vânătorilor.

16 administratori de fonduri cinegetice din județ au participat la întâlnirea organizată joi, la sediul CJ Sibiu, pe tema măsurilor preventive care pot fi luate pentru reducerea numărului de accidente generate de prezența animalelor sălbatice. ”Intenția noastră este să creăm o colaborare între noi, ca administratori ai drumurilor județene, și dumneavoastră, ca administratori de fonduri cinegetice, pentru ca împreună să găsim soluții să îmbunătățim situația, să oferim șoferilor mai multe date despre condițiile de trafic atunci când merg pe un drum și să evităm situațiile neplăcute care apar în urma unor astfel de accidente, când se deschid procese, se cer despăgubiri și ajungem să fim obligați să plătim astfel de sume, lucru pe care nu ni-l dorim”, a declarat Marcel Luca, vicepreședinte al CJ Sibiu, în cadrul întâlnirii, potrivit unui comunicat remis redacției de către Consiliul Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Robert

Acum 4 ani

Asta e cel mai comod...restricții!!! În oraș limitatoare de viteza aiurea in loc de semafoare cu buton...etc etc....pe drumuri naționale restricții de viteză( pt a avea unde să stea cu radarul) in loc sa repare gropi...denivelări...etc....și în loc să facă niște trecători pt animale....și...n exemple de....restricții!!! O să pună 2 panouri și gata....considera că și au făcut datoria in loc sa găsească soluții sa rezolve problemele!!!!eu zic sa de-a o lege sainterzica circulația și gata au rezolvat tot!!!
Raspunde

un sofer

Acum 4 ani

cam devreme va ganditi la asa ceva. suntem doar in 2020. Cati ursi au murit la saliste pe autostrada ? Dar citind tot articolul, m-am linistit: principala problema nu e felul crunt cum agonizeaza si mor aceste animale lovite de masini, sau poate victime omenesti, ci conf. oficialului CJ Sibiu: " ...situatii neplacute cu procese, se cer despăgubiri și ajungem să fim obligați să plătim astfel de sume, lucru pe care nu ni-l dorim ..." Asta-i mentalitatea nenica!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Dar, oare nu ar fi mai logic ca legislatia sa impuna administratorilor fondurilor cinegetice sa incheie polite de asigurare de raspundere civila, in raport cu numarul de exemplare administrate si cu reteaua de drumuri cu care se intersecteaza aceste fonduri ? Nu ar fi mai corect ca administratorii fondurilor cinegetice sa fie obligati sa ia masuri concrete de preintampinare a aparitiei animalelor salbatice pe partea carosabila : garduri electrificare, glisiere de protectie, parapete sau rigole de beton ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus