Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Primul suspect de coronavirus din Sibiu este un italian sosit din Veneția

Primul suspect de coronavirus din Sibiu este un italian sosit din Veneția

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că în Sibiu se înregistrează un prim caz ce prezintă simptome virale similare cu cele ale coronavirusului. Este vorba de un cetățean italian care a venit din Veneția, prin Viena.

Actualizare 2:  Cea mai recentă informare venită din partea ISU Sibiu arată că ”pacientul se află izolat preventiv în condiții de siguranță la Secția Boli Infecțioase a Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu”. Bărbatul se află sub observație și monitorizare în această noapte.

Reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că pacientul se află sub supraveghere, iar probele recoltate vor fi analizate la laborator la Timişoara. În acest moment bărbatul  este conştient, comunică și cooperează cu personalul medical şi acuză doar starea de febră.

Actualizare 1. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, este vorba de un cetățean italian, care a venit pe ruta Veneția - Viena - Sibiu. În momentul de față a fost predat Spitalului Clinic Județean Sibiu pentru investigații.

Știre inițială. Este vorba despre un pacient care se afla pe Aeroportul Internațional Sibiu când a prezentat simptome virale și a fost preluat de autorități.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a fost solicitat pentru preluarea și transportarea unui pacient cu stare febrilă de la Aeroportul Internațional Sibiu. Persoana de sex masculin, de aproximativ 30 de ani este transportată la secția de boli infecțioase a Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru efectuarea de investigatii suplimentare. Transportul se desfășoară în condiții de siguranță cu autospeciala de transport victime multiple”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu, într-un comunicat de presă.
Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții aeroportului sibian spun că doar vocea unică, reprezentată de ISU Sibiu, poate comunica în astfel de cazuri, conform protocolului încheiat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat astăzi că este pregătit să intervină în astfel de cazuri.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență "cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu este pregătit ca, după evaluarea și comunicarea unei decizii medicale de către specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, să execute misiuni de transport acolo unde se dispune, în condiții de siguranţă, a pacientului suspect de coronavirus”.
Cât de pregătit este Sibiul pentru a gestiona cazuri de coronavirus, aflați aici.

Ce trebuie să faci dacă te simți rău și prezinți simptome similare celor ale contactării coronavirusului, aflați aici.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

VL99BMW

Acum 2 ani

Nu l rapune coronavirusu il rapun nosocomialele de la spitalul judetean
Raspunde

Ioana

Acum 2 ani

Speram sa nu mai apara si alti suspecti de coronavirus.
Raspunde

a venit singur in avion?

Acum 2 ani

Nimeni nimic despre ceilalti pasageri veniti cu el in avion, suntem vai de capul nostru daca testele sunt pozitive, in 2 saptamani o sa fie plin Sibiul, autoritati de 2 bani.
Raspunde

daniel

Acum 2 ani

în imagine se vede un palmier. inteleg ca articolele au si cate o imagine. dar aici imaginea ne spune altceva: -ca bolnavul a fost pus cu alți bolnavi la un loc - cadrul medical si-a pus tanga peste masca -mi înțelegem din foto ca e nevoie de multe aparate sa te tina in viata daca ai corona
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus