Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Stație de tratare a deșeurilor la Șelimbăr? ”Doar cu consultarea locuitorilor!”

Stație de tratare a deșeurilor la Șelimbăr? ”Doar cu consultarea locuitorilor!”

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, susține că decizia construirii unei stații de tratare a deșeurilor pe teritoriul comunei Șelimbăr va fi luată doar după consultarea locuitorilor. Anunțul a fost făcut după ce vineri a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în care a discutat despre eventualitatea construcției unei stații de tratare a deșeurilor pe teritoriul comunei. ”Vineri am avut o întâlnire cu doamna Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Judetean, cu vicepreședinții Consiliului Județean, Christine Manta Klemens,  și domnul Marcel Luca și cu domnul Ioan Oancea, consilier local al orașului Tălmaciu În cadrul întâlnirii, am primit asigurări că sunt in analiză mai multe amplasamente pentru realizarea acestei investiții, iar decizia finală se va lua doar după informarea si consultarea cetățenilor din localitățile limitrofe investiției. Vă asigur că pentru mine și conducerea Județului Sibiu părerea voastră contează și nu vom lua nicio decizie care sa dăuneze comunității noastre”, a declarat Marius Grecu.

Construcția unei stații de tratare mecano-biologică pe teritoriul Județului Sibiu a fost inclusă ca măsură strategică în Planul Național de Gestiunea Deșeurilor în 2017, anunță Consiliul Județean. Acesta a fost un obiectiv pentru care administrația județeană a dorit să evite transportarea deșeurilor în județul Alba pe cheltuiala sibienilor, estimată la 1,7 milioane euro anual. ”În lipsa unei astfel de stații de tratare am fi avut pe teritoriul județului Sibiu stații de depozitare și transfer pentru deșeurile netratate, care ar fi generat cu adevărat miros și poluare, dar și cheltuieli imense. Județul Sibiu are posibilitatea ca până la finalul anului 2020 să acceseze fonduri europene de aproximativ 45 de milioane de euro pentru îmbunătățirea sistemului existent, în acord cu strategia națională de mediu și legislația europeană”, susține Consiliul Județean.

Instituția a anunțat oficial că intenționează să elaboreze studiul de fezabilitate și cererea de finanțare pentru un astfel de proiect și a semnat un contract de asistență tehnică în acest sens în decembrie 2019. ”Înainte de finalizarea si depunerea cererii de finanțare, Consiliul Județean Sibiu va organiza o serie de acțiuni de consultare publică, atât la Sibiu, cât și în alte comunități locale din județ”, spune președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Pai de ce nu faceți una, aici, mai în mijlocul orașului? Ce cap aveți?
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Face mă 30 km de localități, sunteți de acord să plătiți dublu ptr deșeuri?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus